Krásné slunečné, avšak mrazivé nedělní ráno přivítalo opět po roce osmdesátpět běžců na Zimním běhu v Hlučíně, který se letos poprvé vybíhal z Jasének od Gras Servisu. Letos pořadatelé připravili opravdu výživnou trať s převýšením 200 m vedoucí tradičně přes Vinnou horu, dále okolo řeky Opavy a poté následoval nejtěžší úsek, a to výběh z Kravího dolu přes les do Bobrovníků, kde byla trať hodně rozblácená a rozrytá kopyty koní. Z Bobrovníků následoval prudký sešup po asfaltu zpět do prostoru cíle v Jasénkách.

Běhalo se opět po dvojicích, ale i tak byly k vidění skvělé výkony všech závodníků. Mezi muži předvedl excelentní výkon Hlučínský Jirka Pytlík z MK Seitl, který po zranění ramene absolvoval celý závod jen s jednou rukou, druhou měl totiž zafixovanou k trupu a prolétl celou trať v čase 39:42 a těsně vyhrál před Martinem Ocáskem (39:46). Třetí místo tak zůstalo na Roberta Dimicoliho Eko Okna Runners (41:00).

Mezi ženami se tentokrát překvapení nekonalo a s přehledem zvítězila Petra Pastorová z MK Seitl (47:44) před druhou Markétou Kašnou (BK Ludgeřovice – 51:07), která se tak po nucené pauze vrátila v plné síle. Třetí příčku obsadila Lenka Kokošková (KKZ – 51:49). V cíli na všechny účastníky čekalo skvělé občerstvení v podobě čaje, pivka a tradičního chleba se škvarkovou pomazánkou.

Pro milovníky sladkého byly vynikající perníčky a sušenky. Pro všechny vítěze kategorií byly připraveny jako vždy pěkné ceny! Velký dík opět patří paní Gabce a jejímu týmu, dále Tomášovi za poskytnutí zázemí a všem sponzorům. Všichni si tak opět užili pěkný, avšak náročný závod.