Vloni uspořádal Běžecký klub Náchod 17 virtuálních závodů a vzhledem k současné situaci se rozhodl v této aktivitě pokračovat. Letos mají závody vzhledem ke svému směřování podtext: „Koníci a běhání“. Od 7.2. do 1.3. je vyznačena obrátková silniční trať na cyklostezce z Náchoda na Velké Poříčí s minimálním převýšením o o délce 6,1 kilometru.

„Rok 2021 je tu a sním nová dávka virtuálních závodů. Opět nechceme žádné startovné. Místo něj může každý zaslat libovolný příspěvek stacionáři Cesta Náchod na transparentní účet. Pomůžeme tím klientům Cesty Náchod rozšířit možnosti seberealizace,“ uvádějí na stránkách akce pořadatelé s tím, že vybrané peníze půjdou na vybudování ohrady pro dva poníky, kteří jsou využívaní i v rámci pracovní terapie klientů.

„Současná situace nasvědčuje tomu, že budeme ještě nějakou dobu závodit virtuálně. Loňské akce měly pozitivní ohlas, a proto chceme nyní navázat tam, kde jsme skončili a zpříjemnit každodenní život klientům stacionáře Cesta Náchod. Také bychom rádi zapojili do projektu virtuálních závodů více sportovců. Budeme rádi za jakoukoli zpětnou vazbu. Za náměty a tipy od účastníků předem děkujeme. Zároveň budeme vděčni pokud se startující rozhodnou projekt podpořit dobrovolným startovným. Na každý měsíc připravuje minimálně dvě virtuální trasy,“ řekl předseda oddílu Kamil Krunka.

Vloni bylo uspořádal 17 klání a vybráno bylo na dobrovolném startovném od října, tedy za 11 soutěžních běhů, přes 50 tisíc korun. To se začalo běhat pro Domov odpočinku ve stáří Justynka z Hronova. Cílem bylo vybrat deset tisíc na dva filtry do čističky vzduchu, nakonec se podařilo koupit i další čističku vzduchu. Díky sponzorům byli v jednotlivých závodech oceňováni nejlepší závodníci, což bude i letos. Běžecký klub Náchod | Facebook