Rohálovská desítka se letos běží virtuálně. Jedním z prvních běžců, kteří se představili na obrátkové trati mezi Prusinovicemi a Tučapy, byl Martin Karola z týmu Kolovrat. Čtyřiatřicetiletý vytrvalec z Vratimova hned první den v sobotu 6. února navíc zaběhl velmi dobrý čas 44:39. Díky němu se zatím v průběžném pořadí v hlavní mužské kategorii (ročník narození 1982 a mladší) drží na páté příčce.

,,V Prusinovicích bydlela moje babička. Proto jsem se tady zúčastnil devíti z jedenácti ročníků bikemaratonu Rohálovská 50. Protože jsem se chtěl prosadit také v Rohálovském duatlonu, tak jsem si v loňském roce poprvé vyzkoušel zaběhnout také Rohálovskou 10,“ vysvětloval Martin Karola, proč si také letos v únoru přijel zazávodit na Kroměřížsko.

K letošnímu startu v Prusinovicích mu ještě nahrála skutečnost, že jsou díky vládním omezením dlouho zavřené sportovní haly, bazény a zimní stadiony.

,,Už skoro rok pracuji z domu na home office. Po práci se snažím trochu hýbat a Rohálovská desítka byla jednou z příležitostí. Přímý kontakt se soupeři a pořádná atmosféra kolem ní mi pochopitelně chyběla,“ nezapíral běžec z Ostravska.

Karolovi se úvodních pět kilometrů do Tučap běželo dobře.

,,Po obrátce zpět do Prusinovic ale foukal silný protivítr. Proto jsem nemohl uplatnit připravenou taktiku. Po dobrém rozcvičení jsem chtěl od začátku běžet naplno a s přibývajícími kilometry ještě zvyšovat tempo,“ mrzelo Martina Karolu, že mu příliš nepřálo počasí.
Letošní čas ve virtuální Rohálovské desítce si však už pravděpodobně nezlepší.

,,Přestože mají všichni běžci možnost si závod v Rohálově zaběhnou několikrát a tím si zlepšovat svoje časy, tak do Prusinovic už nepojedu. Z Vratimova to mám daleko. Nicméně poskytnout vytrvalcům víc pokusů na zlepšení výsledných časů je dobrý nápad pořadatelů,“ chválí organizátory Karola.

Termín letošní virtuální Rohálovské desítky je od soboty 6. února do soboty 27. února.

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ V ROHÁLOVSKÉ DESÍTCE 2021 (k 13. únoru 2021):

  • Muži A (1982 a mladší): 1. Tomáš Navrátil (AK Kroměříž) 36:40.
  • Muži B (1981 – 1972): 1. Svatopluk Neradil (Líšná) 44:57.
  • Muži C (1971 a starší): 1. Miroslav Švihel (BS Slopné) 57:41.
  • Ženy D (1982 a mladší): 1. Lucie Páníková (Hulín) 54:40.
  • Ženy E (1981 a starší): 1. Petra Šandová (Atletika Holešov) 1:01:33.