Díky pořadateli Olafu Čihákovi je u nás nyní nejznámějším stovkařským závodem Pražská stovka, která se obvykle koná v prosinci. V roce 2020, ale i 2021, ji Olaf několikrát musel přeložit a nakonec šel do akce poslední únorovou sobotu.

Akce byla plánovaná jako padesátka, skutečná délka nakonec byla 51,7 km a součet stoupání přes dva kilometry, start v Praze Modřanech a cíl byl na Slapech. Díky rozvolňovacím řečem to pár dní vypadalo i na u stovku, s tím že by se běželo tam i zpět, ale nakonec z toho byl výše zmíněný individuální měřený trénink.

O Pražskou stovku byl tradičně velký zájem a vzhledem k tomu, že k akci Olaf přistoupil zodpovědně, nebylo to pro něho organizačně jednoduché. Startovalo se po jednom a na odbavení závodníka byly dvě minuty.

Na startu se sešla skutečně hvězdná konkurence. Vyhrál Tomáš Štverák za 4:37, druhý s čtyřminutovou ztrátou byl Odnřej Pavlů. Nejlepší český ultra běžec Radek Brunner byl čtvrtý za 4:48 a pátý byl lanškrounský Martin Jor za 5:05. A pro pořádek třetí byl Lukáš Ďopan za 4:44.

V minulé Olafě akci Týnišťských šlápotách v červenci 2020 byla Anna Korobko (na foto) na více jak 120 kilometrové trati nakonec celkově druhá. V Pražské stovce brala za 5:14 celkové šesté místo. Druhou ženou byla Zdeňka Štěpánová, celkově na 24. místě, za 6:31. Měřený trénink dokončilo přes 200 ultráků, závěr startovního pole bojoval s tradičně náročnou tratí přes 14 hodin.

Olaf momentálně připravuje akce pro Pražáky. Takže v indi módu proběhla Modřanská šedesátka a na 13. března připravuje Šáreckou padesátku. Z akcí zařazených do vytrvaleckého poháru CSUT jsou plánované na 23. až 25. července Týnišťské šlápoty s cílem v Týništi nad Orlicí.