Spolek Běhy Zlín se snaží i v období pandemie koronaviru pořádat závody. Až do neděle 21. března mají všichni zájemci, kteří se chtějí i v této složité době hýbat, možnost po virtuálním Běhu Jižními Svahy, zúčastnit se dalšího virtuálního závodu. Stačí si vybrat trať dlouhou 3, 5, 10, nebo 21 kilometrů.

,,Protože se kvůli vládním restrikcím letos nemohly a nemůžou konat v normálním režimu už tři závody ze seriálu Běhy Zlín a to zlínský Běh Jižními Svahy, Sri Chinmoy půlmaraton v Přílukách a Josefský běh pro Dětské centrum Zlín na Burešově, tak jsme se rozhodli připravit tento virtuální závod. Navazujeme tak na testovací virtuální Běh Jižními Svahy, který se konal na přelomu února a března,“ vysvětluje jeden z pořadatelů Bob Komín.

,,Vypsané vzdálenosti můžou zájemci absolvovat kdykoliv a kdekoliv do 21. března. Můžou si vybrat i několik tras. Stačí jenom vyběhnout a svůj závod zaznamenat pomocí hodinek, mobilní aplikace, nebo stopek. Po jeho dokončení nám na email virtualni@behyzlin.cz jako důkaz pošlou fotku z aplikace, nebo hodinek. V emailu je nutné uvést jméno a příjmení, trať, čas a variabilní symbol z přihlášky na webu. Za svůj výkon pak získají pěkný pamětní diplom a odměnou jim bude také zlepšení duševního a fyzického zdraví,“ láká k aktivnímu pohybu na Zlínsku Komín.

Přihlášky se přijímají na webu spolku Běhy Zlín.