Tomáš Štverák připravil další zajímavý nápad. Ultraběžec ze Zubří v sobotu 17. dubna poběží okolo celého domovského okresu Vsetín. Jeho projekt okres Vsetín loop pro ZOO Zlín má charitativní záměr.

,,Během na Vsetínsku chci podpořit ZOO Lešná a díky němu bych chtěl na provoz této zoologické zahrady vybrat co nejvíc finančních prostředků. Do ZOO na Lešné jsem chodil už jako malý kluk a mám k ní blízký vztah,“ vysvětluje Tomáš Štverák.

Trasu si naplánoval dlouhou 204,7 kilometru s převýšením 6557 metrů.

,,Délku jsem čekal menší a převýšení větší,“ přiznal s úsměvem student Vysoké školy PRIGO v Havířově.

Štverák dálkový běh odstartuje v sobotu 17. dubna v 8 hodin v Polyfunčním centru v Zubří. Na stejném místě bude také cíl.

Ze Zubří pak poběží do Jasenice (23,5 kilometru od startu), a poté přes Kelč (44,3 kilometru od startu), Lázy (59,5 kilometru od startu), Troják (69 kilometrů od startu), Sirákov (86 kilometrů od startu), Pozděchov (95,5 kilometru od startu), Horní Lideč (109,6 kilometru od startu), Kohútku (134,7 kilometru od startu), Kasárna (147,1 kilometru od startu), Třeštík (160 kilometrů od startu), Pustevny (178,3 kilometru od startu), sedlo Pindula (187 kilometrů od startu) a odtud do cíle v Zubří.

,,Celou trať bych chtěl uběhnout v kuse. 200 kilometrů jsem v kuse ale ještě neběžel,“ plánuje ultraběžec z Valašska.

Pomocí tohoto dálkového běhu chce vybrat co nejvíc finančních prostředků.

,,Peníze se vybírají stylem, že zájemci se přihlásí na mých webových stránkách přes registrační formulář. A kdo se přihlásí, tak přispěje na ZOO Lešná za každý můj uběhlý kilometr 1 Kč. To znamená ideálně 205 Kč. Pochopitelně, kdo bude chtít, tak může přispět víc,“ nabádá k podpoře na dobrou věc Tomáš Štverák.

Ten už tento týden vyhlásil několik tipovacích soutěží.

,,Pro vítěze mám připravené zajímavé ceny. A chystám celou řadu dalších novinek. Proto sledujte moje webové stránky,“ upozornil ještě čtyřiadvacetiletý ultraběžec ze Zubří Štverák.