Letošní 5. ročník charitativního běhu v Hlučíně se nesl ve znamení parádních běžeckých výkonů a hlavně v duchu velké solidarity. Tentokrát běžci podpořili svými výkony bratry Šimona a Matýska Riemelovy, kteří se předčasně narodili a ve dvou letech jim byla diagnostikována dětská mozková obrna a nutně potřebují penízky na nákladnou rehabilitaci. A to se podařilo na jedničku, kdy se zatím vybralo úžasných 158 000,– Kč. V sobotu odpoledne se tak na trať postupně vydalo 96 běžců a také účastníci pochoďáku.

Letošní závod začínal před penzionem Stará celnice, poté se běželo okolo Vinné hory a podél řeky Opavy do Jasének, kde se vyběhlo k totému a následoval seběh lesem do Kravího dolu. Zde přišel pro řadu závodníků nejtěžší prvek na trati, a to výběh do Bobrovníků. Po zdolání se opět seběhlo do Jasének a následoval další trošku méně náročnější výběh Vinné hory a nakonec rychlý sešup dolů a na závěr přeběh louky zpět k Celnici. Na všechny tak čekalo 9 km bláta s celkovým převýšením 200 m.

Nejrychleji trať doslova proletěl Jirka Pytlík MK Seitl Ostrava (32:42) a nedal svým soupeřům žádnou šanci. Druhým mužem byl Jakub Lukáš Klub přátel death metalu (34:58) a třetí místo patřilo Tomáši Janečkovi NAPOHODU! bike team Píšť (37:45). Nejrychlejší ženou závodu se stala Petra Pastorová MK Seitl Ostrava (39:01) před druhou Markétou Kašnou BK Ludgeřovice (41:01) a bronzovou příčku obsadila Lenka Štěpánová Babylonbike (42:39). Nejrychlejším juniorem se stal Tomáš Böhm z Hlučína (47:49) a nejrychlejší juniorkou byla Lucie Habrlantová Optika VH Opava (1:14:05).

Všichni závodníci tak vydali ze sebe maximum, aby ukázali, že jsou bojovníci, tak jako Šimon a Matýsek. V cíli na všechny čekalo občerstvení v podobě ovoce a tradičního chlebíku se sádlem. Velký dík opět patří Gabce, Elen a celému jejich týmu a samozřejmě všem partnerům celé akce za podporu. Krásně jsme si všichni užili sobotní odpoledne a přispěli na dobrou věc.

Výsledky