Slunečné počasí, bezvětří, parádní podmínky pro běh, kde padly dva oddílové rekordy, takový byl jubilejní 30. ročník Trojky na dráze.

Ve středu odpoledne se tak sjelo do areálu Slezanu Frýdek-Místek na 271 běžců a běžkyň a byly k vidění parádní výkony.

Nejprve přišlo na řadu žactvo a dorost na tratích 200m a 600m. Zde padl první oddílový rekord v podání atletky Slezanu FM Anny Cagašové (1:34.89 min).

V mládežnických kategoriích tak opět dominovali domácí atleti Slezanu, kteří až na malé výjimky nedali šanci ostatním závodníkům. V pozdním odpoledni se pak na dráhu vydali nejprve muži a poté ženy.

Absolutním vítězem mezi muži se stal Martin Ručka SSK Vítkovice (0:09:07), který však dle svých slov nebyl se svým výkonem zcela spokojen. Druhý skončil Aleš Miko MK Seitl Ostrava (0:09:08) a třetí byl Michal Poledník TJ Sokol Opava (0:09:09).

Jako poslední přislo na řadu něžné pohlaví, kde atletky Slezanu FM nedaly soupeřkám žádnou šanci a suverénně obsadily všechny medailové pozice. Pro zlato si doběhla Veronika Siebeltová (0:10:26), která se tak opět v plné síle vrátila k dráhové atletice. Stříbrnou medaili vybojovala Barbora Bystřičanová (0:10:44) a postarala se tak o druhý oddílový rekord! Bronz tak zbyl na Katku Krtkovou (0:10:49). I když se startovalo intervalově a vždy po dvojicích byly k vidění kvalitní výkony napříč všemi kategoriemi. Na všechny medailisty čekaly pěkné ceny a jak je ve Frýdku zvykem i krásné medaile. Jubilejní 30. ročník i navzdory vladním opatřením byl opravdu vydařený.

Výsledky