Již druhým rokem kvůli vládním opatřením musela parta Hlučíňáků zorganizovat svůj běžecký závod Štěrkovna Run v individuálním režimu. Po povedeném loňském ročníku se tak rozhodli celou akci zopakovat, tentokrát však v azylu sousedního rybníku Nezmar, jelikož Hlučínská štěrkovna prochází celkovou revitalizací a nelze okolo jezera běhat. A takto se zrodil letošní Nezmar Run.

Běhalo se v krásném prostředí okolo rybníka po přírodním povrchu a každý ze 74 závodníků musel absolvovat dva okruhy a celkem naběhat 7,1 km. Nejlépe ze všech účastníků zvládl trať Jirka Pytlík MK Seitl Ostrava (25:00) a nejrychlejší ženou se stala Markéta Kašná BK Ludgeřovice (28:58). Druhá místa obsadili Tomáš Kalvar TJ Sokol Hať (25:26) a Hanka Bednarčíková (30:31). O bronz se postarali závodníci Babylonbike Litultovice Pavel Macák (26:35) a Lenka Štěpánová (30:57). Nejrychlejší junior a juniorka byli sourozenci Macalíkovi Vojta (33:37) a Karolína (32:59), která vyhrála i kategorii žen do 34 let.

„Na odběhnutí závodu měli účastníci tři týdny, jenže celý první týden propršel a trať byla hodně rozbahněná, i tak se ale našli srdcaři, které ani toto neodradilo. Nakonec se počasí umoudřilo a v posledním týdnu chodily časy jak na běžícím páse a hlavně nám udělaly radost pozitivní reakce běžců na náš závod a my na oplátku připravili pro naše medailisty pěkné ceny a pro vítěze každé kategorie i poháry. Doufám, že příští rok už proběhne závod v normálním režimu", takto nakonec shrnul průběh celého závodu organizátor Michael Kašný.

Výsledky