Furt do kopca až k chalupě Jirky Stejskalíka, takový byl dnešní závod Tour de chalupa, který se po třinácti letech vrátil zpět do Frýdecko-Místeckého běžeckého poháru.

A návrat to byl opravdu povedený, kdy traťový rekord mužů odolal o pouhou sekundu, ale ženský padl! Na trať dlouhou 3,6 km se vydalo rekordních 69 běžců a běžkyň.

Start byl v Pražmu na rozcestí pod Vysutým a končilo se na již zmiňované chalupě. Na všechny závodníky tak čekalo 300 m převýšení krásným lesním prostředím s občasnými výhledy na Lysou horu a přálo příjemné počasí k běhu.

S náročnou tratí se vypořádal nejlépe mezi muži Víťa Otevřel Columbia Montrail, který časem 16:09 zaostal pouhou sekundu za traťovým rekordem. Druhý doběhl Jan Žídek Pivovar Koníček (16:24) a třetí „Slezanský“ Krystian Zahraj (16:47).

Závod žen s přehledem ovládla Verča Siebeltová Slezan FM (19:24), která traťový rekord překonala o 6 vteřin. Stříbrná skončila vítězka kategorie žen 35–44 let Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (20:29) a bronz brala další závodnice Slezanu Barča Bystřičanová (20:42).

Na vítěze kategorií v cíli čekaly opět krásné medaile a ti nejrychlejší dostali navíc porci zdravé zeleniny. Velký dík tak patří Pepovi Nejezchlebovi a celému jeho týmu za skvělou přípravu závodu. Všichni si tak mohli skvěle zaběhat a prověřit formu v kopcích.

Výsledky