Slunečná, ale blátivá, taková byla další ze série závodů z Jasének, a to Desítka. V sobotním odpoledni se tak v Hlučíně na trať vydalo 56 běžců a běžkyň.

Jako vždy se startovalo od areálu Gras Servisu a hned následoval výživný výběh kopce po asfaltu do Bobrovníků. Poté se trať stáčí do Bobrovnického lesa, kde je nepříjemný sešup do Kravího dolu a zde se nachází nejnižší bod celé trasy u řeky. Odtud se běží do chatové osady Jasénky a dále proti proudu řeky Opavy až k úpatí Vinné hory, která je opravdovým bonbónkem celé trati a na závěr prověří síly každého běžce. Po jejím výstupu opět následuje asi kilometrový seběh, kde je možnost načerpat trochu energie na poslední asfaltový úsek zpět do cíle. Na všechny tak po vydatných deštích, které zasáhly celé Opavsko, čekala pořádná nálož bláta a kaluží.

Nejlépe ze všech zvládl trať Aleš Miko MK Seitl Ostrava (34:40), druhý skončil jeho oddílový kolega Jirka Pytlík (36:19) a třetí byl Jakub Lukáš Klub přátel death metalu (37:33).

Mezi ženami suverénně zvítězila Markéta Kašná BK Ludgeřovice (44:27) a nedala tak soupeřkám žádnou šanci. Druhá skončila Hanka Legerská SSK Vítkovice (46:25) a pro třetí místo si doběhla Ivana Najdková Marlenka FM (47:55). I když byla trať dosti podmáčená, byly k vidění parádní výkony.

V cíli na všechny čekalo bohaté občerstvení a pro medailisty napříč všemi kategoriemi byly připraveny hodnotné ceny.

Velký dík tak patří opět Tomáši Hájovskému a všem organizátorům a partnerům této akce. Celý závod opět moderovala naše Gabka Svačinová a postarala se tak o pohodovou domácí atmosféru celého závodu.

Všichni běžci si tak zase mohli užít pěkné odpoledne a pořádně si zasportovat.

Výsledky