Ve znamení aprílového počasí byl letošní 9. ročník Českého běhu žen.

Na 1242 dívek, slečen a dam se sjelo do rázovité Ostravy, aby opět poměřily své síly na třech různých tratích a to 2,5 km, 5 km a 10 km. Prostor startu byl tradičně u Fóra Nová Karolina a všechny tratě vedly přes Masarykovo náměstí a Husův sad, kde byla otočka dvaapůlky. Pětka pokračovala do Komenského sadu a zpět ke Karolině. Desítkářky absolvovaly okruhy dva. Pro nejmenší prcky byl připraven tradiční rodinný DM Běh v okolí Karoliny.

Jako první přišly na řadu „Nordičky“, kde zvítězila Jarmila Šmiřáková (19:03), druhé místo obsadila Šárka Volná (19:26) a třetí skončila Jitka Lednická (19:36).

První běžeckou distanci a to 2,5 km vyhrála teprve osmiletá Nátalie Ester Kašná BK Ludgeřovice (10:48), která tak sebrala loňské prvenství druhé Martině Mazáčové Amazying Team (10:49) a třetí doběhla Michaela Anna Milfajtová (10:50).

V pravé poledne odstartoval hlavní závod dne a to pětka, kde byla jasnou favoritkou Petra Pastorová MK Seitl Ostrava (19:01), která nedala soupeřkám šanci a zvítězila. Stříbro ve svém novém osobáku brala Markéta Kašná BK Ludgeřovice (19:44) a bronzová byla Lenka Quittová AKEZ Kopřivnice (20:18). Na této trati probíhal i souboj týmů, kde obhájil loňské prvenství tým BK Ludgeřovice / Hello Bank (Byrtusová, Kašná, Michopulu, Quittová). Druhé místo bralo „B“ BK Ludgeřovice / Hello Bank (Kuchařová, Sobková, Sosnová, Volná). Třetí skončil tým Ostravské ženy!!! (Fialová, Klusová, Sládečková, Vojkovská).

Tečku za celým závodním odpolednem tak udělaly desítkářky, kde opět zvítězila Petra Pastorová (39:04) a získala tak „Double“. Druhá skončila Petra Ševčíková (39:52) a třetí Denisa Kozáková (41:19).

Celým sportovním dnem provázelo komentátorské duo sporťák Michal Dusík a Kuba „Císař“ Kohák.

Na medailistky ve všech kategoriích čekaly hodnotné ceny a pro vítězky nádherné designové sošky z ateliéru sochařství Fakulty umění Ostravské univerzity. Opět se tak naplnilo heslo, že každá žena v Českém běhu žen je vítězkou a společně tvoří velkolepou atmosféru.

Výsledky