Mokrý máj, přesně takový byl dnešní Májový běh okolo rybníka Nezmar. Další závod zařazený do MBP po Ludgeřovické 15 byl opět ve znamení deště a bláta. I přes nepřízeň počasí se na start postavilo 78 závodníků.

Jedná se o oblíbený rovinatý závod vedoucí z Jilešovic přes Kozmické ptačí louky po hrázi až do Dolního Benešova, kde se oběhne rybník Nezmar a stejnou trasou nazpět. Letošní ročník byl tak okořeněný pěknou dávkou bláta a kaluží.

Nejlépe se s tratí popral Vítkovický Michal Stanovský (36:21), druhý skončil Jirka Pytlík MK Seitl Ostrava (37:45), který tentokrát zvládl vše bez „komplikací“, zasvěcení ví. Třetím nejrychlejším mužem byl Lukáš Jakub Klub přátel death metalu (37:55).

Nejrychlejší ženou byla opět Petra Pastorová MK Seitl Ostrava (42:01), která tak uzavřela úspěšný běžecký víkend čtyřmi zlaty. Druhá byla její oddílová kolegyně Magdaléna Drastichová (43:22) a medailovou trojici uzavřela Markéta Kašná BK Ludgeřovice (44:51).

V cíli na všechny účastníky čekalo občerstvení a účastnické medaile. Na medailisty ve všech kategoriích pak i price money. I přes nepřízeň počasí panovala spokojenost a příští týden nás čeká další ze série Jilešovických závodů, a to kopcovitý „Prásk“.

Výsledky