Na pozvání pořadatelů vyrazil do Srbska na Ultratrail Stara planina závodník lanškrounského Runsport teamu Martin Jor. „Po roce zase skutečný závod s hromadným startem, na který jsem se moc těšil.“ Trail měl délku 64 kilometrů se součtem stoupání 2600 metrů a v čase 6:43 vyhrál.

Startovalo se v nadmořské výšce 1700 metrů a hned po startu následoval seběh do nejnižšího místa závodu. „Ještě s jedním závodníkem jsme v tu dobu bojovali o druhé místo. Ale do kopce mě to táhlo, tak jsem se od něj odpoutal,“ řekl k průběhu závodu. Po výběhu čekala vytrvalce pasáž po hřebenech s nádhernými výhledy až na nejvyšší horu Srbska – Midžor (2169 m. n. m.).

„Na 45 kilometru jsem doběhl vedoucího borce. Nakonec jsme spolu doběhli na poslední občerstvovačku. Měli jsme před sebou poslední sjezdovku nahoru a dolů. V ní soupeři vypovědělo tělo službu a nakonec závod nedokončil a skončil v péči zdravotníků,“ řekl k rozhodujícímu momentu závodu vítězný Martin Jor a dodal: „Tento závod mohu jen doporučit, je skvěle značený a v přátelské atmosféře.“ Z cca 250 startujících na šedesátce dokončilo cca 150.