Tak konečně po roce se opět rozjel seriál běžeckých závodů Rundál. Na 177 závodníků napříč všemi kategoriemi se v sobotu dopoledne postupně postavilo na start přeloženého Jarního Rundálu 2020. Tentokrát se závodilo v Ostravě-Výškovicích a start byl v areálu sportovního Gymnázia Emila a Dany Zátopkových.

Nejprve přišli na řadu ti nejmladší, a to na 300 a 400 m distanci. Zde mezi nejlepší patřili Beata Schmidová, Martin Melichar, Klárka Havlíčková a Albert Schmida. 500 m absolvovali mladší žákyně a žáci, kde zvítězili Julie Biolková (1:36) a Michal Mazáč AKEZ Kopřivnice (1:32). Na starší žactvo čekalo 1000 m, zde byli nejrychlejší závodníci AKEZ Kopřivnice Agáta Holubová (3:41) a Šimon Holub (3:16).

Mládežnické kategorie uzavíraly dorostenky, a to závodem na 1500 m, kde suverénně zvítězila teprve osmiletá Natálka Ester Kašná BK Ludgeřovice (6:01), která nadělila všem soupeřkám jedno kolo. Všechny mládežnické kategorie se běhaly na atletickém ovále. Před polednem pak na řadu přišel hlavní závod na 4,5 km, který se běžel po cyklostezce podél řeky Odry.

Nejprve se na trať vydaly ženy, kde hned od začátku šlo do čela duo Markéta Kašná BK Ludgeřovice (18:08) a Kateřina Bluchová SSK Vítkovice (18:43). Před třetím kilometrem se Kašná Bluchové urvala a doběhla si tak pro vítězství. Třetí místo obsadila Martina Mazáčová BK Příbor (19:47).

Mezi muži zvítězil místní matador Martin Biolek (15:45) před druhým Standou Záleským (15:56) a bronz bral Miroslav Mokroš (16:24). Rodiny Biolkových a Kašných tak ovládly dospělácké i mládežnické závody. Tečkou závodního dopoledne bylo vyhlašování vítězů, na které čekaly pěkné ceny a tradiční prize money.

Výsledky