V neděli se v Havířově pod Letním kinem sešli běžci nejenom z tohoto města, aby si odběhli zcela nový závod s výstižným názvem Jarní Kopečkova o celkové délce 12,8 km. V 10:00 hodin zazněl po „letňákem“ výstřel ze startovací pistole, který aktivoval primátor města Havířova Ing. Josef Bělica. A protože název závodu nabádá k běhu v kopcích tak se opravdu celý okruh běhalo nahoru a dolů v sedmi těžkých Havířovsko Datyňských kopcích.

Všichni co závod odběhli a pokořili cíl zvítězili především sami nad sebou a nikdo z nich si již nemyslí, že Havířov je rovina. Ovšem do cíle k altánku Na Nábřeží a jak jinak v kopci doběhl první místní havířovský běžec Stanislav Záleský ve výborném čase 51:53 min. před dalším havířovákem Davidem Hartigem (52:46) a Ivanem Karasem z Kopřivnice (52:53). V ženách byla nejrychlejší Magdaléna Drastichová v čase 53:43 min. před Janou Kilarovou (67:47) obě z Ostravy a třetí místní havířovskou běžkyní Andreou Polcrovou (70:29).

Jarní Kopečkova se běžel jako čtvrtý běh do Moravskoslezského běžeckého poháru a tímto závodem se v něm zařadily již zmínění Magdaléna Drastichová a Ivan Karas do čela jeho bodování.

V cíli dostali všichni účastníci originální skleněný zmrzlinový pohár, který si nechali naplnit nejlepší kopečkovou zmrzlinou v Havířově od zmrzlinářství Böhm. Slavnostní vyhlášení následovalo po doběhu všech běžců a oceněno bylo 24 umístěných v osmi věkových kategorií mužů a žen.

Na závěr zazněla pozvánka na další Letní Kopečkovou, která proběhne opět v neděli 18. července a všichni co byli na Jarní Kopečkova se již teď těší, protože ono to v tom Havířově je trošku jiné běhání především pro radost, tak aby všichni zvítězili a ještě u toho vypadali dobře.

Pořadatelé děkují všem běžcům a dobrovolníkům na trati, Statutárnímu městu Havířov, Moravskoslezskému kraji, zmrzlinářství U Böhmu, farmářské prodejně U moudré kozy, prodejně běžeckých potřeb run99, prodejně Akvatera Polcr, pivovaru Koníček z Vojkovic a jiným za podporu tohoto běžeckého počinu ve městě Havířov.

Výsledky