Dva 2,5 km asfaltové okruhy, žhavé slunce a teplota 31 °C. To vše dnes čekalo na 65 běžců a běžkyň na Kateřinském běhu Hrabovou v Ostravě.

Start závodu byl již tradičně na začátku Hrabovské cyklostezky a běžely se již zmiňované dva okruhy, na kterých je na konci otočka a běží se zpět okolo krásného dřevěného kostela Sv. Kateřiny do prostoru startu. Na všechny účastníky tak dnes čekala pořádná dávka žhavé trati.

Nejlépe se s tratí popral Patrik Pastor MK Seitl Ostrava (17:23) následovaný Tomášem Věnskem (17:32) a třetí skončil Ondřej Dominik MK Seitl Ostrava (17:42).

Mezi ženami se konal krásný souboj mezi oddílovými kolegyněmi Seitlu Magdalénou Drastichovou (18:50) a Petrou Pastorovou (18:57), z něhož v posledních metrech vyšla vítězně Magda Drastichová. Bronzovou příčku obsadila Markéta Kašná BK Ludgeřovice (19:31), která si opět vylepšila osobák na 5 km trati.

Za zmínku stojí výkon osmileté Natálie Ester Kašné (23:17), která se stala nejlepší juniorkou a v absolutním pořadí mezi ženami skončila na 5. místě a jde tak úspěšně ve šlépějích své maminky.

Všechen pot a slunce nakonec všichni účastníci spláchli chlazeným pivkem či jiným nápojem a chlebíkem s tvarůžkovou pomazánkou v místní restauraci Stodola, kde probíhalo i vyhlášení vítězů napříč všemi kategoriemi. O perfektní organizaci se opět postarala Martina Metzová a její tým pořadatelů.

Výsledky

Fotogalerie – Otto Seitl