Celkem zaskočeni byli účastníci druhého závodu Hradeckého poháru. Pořadatelé poprvé pro běžeckou část změnili, údajně na přání běžců s pejsky, směr okruhu. Takže normálně by byl po startu půlkilometrový nášup do kopce a pak se to už nějak setrvačností doběhlo, poslední kilometr se běžel proti vodě do mírného stoupání od rybníku Cikán k rybníku Biřička.

Tentokrát se začalo ostře mírně z kopečka po proudu vody mezi rybníky, pak první ostřejší výběh, pak táhlé stoupání, krátký šusový seběh a nejnáročnejší stoupání vyšlo tak do poloviny závodu a v závěru se končilo půlkilometrovým sešupem do cíle.

Ohlasy byly dost rozporuplné. A jak to bude při třetím závodě 29. června od 18 hodin u hradeckého rybníku Biřička je ve hvězdách. Třeba pravidelně druhý a na foto Martin Písař (18:46) nebyl moc spokojen. „Musím přiznat, že mi to vůbec nešlo. Navíc pořadatelé rozhodli, že se trasa poběží obráceně. A bohužel se stalo přesně to co jsem čekal. V závěrečném seběhu do cíle mně předběhli dva kluci, které jsem měl celý závod v zádech. A je z toho dnes celkové čtvrté místo a druhé do 39 let. “

Absolutním vítězem stejně jako minule byl Drahomír Randa ze Stěžer za 16:25, minule dal dokonce 15:42. „Byla to prostě změna,“ konstatoval vítěz.

Drahomír se umí do pohárů obout. Běhá ještě jiný a tam se také zúčastnil všech tří klání. Zkraje se asi seznamoval s tratí, takže třetí místo, ale každý jeho další start doprovázelo půlminutové zlepšení a umístění byla druhé místo a absolutní prvenství. Navíc si dal o víkendu krosový běh opět v okolí Biřičky a opět, tentokrát na sedmikilometrové trati, marně hledal soupeře.

Druhý celkově byl první do 39 Jan Bajer z Nové Paky za 18:12 a třetí druhý veterán Pavel Novotný z BK Vysoká nad Labem – 18:33.

I v ženách se momentálně stabilizovaná situace. Opět vyhrála Míša Sabovová z Pardubic – 20:52. O víkendu členka bronzové ženské štafety na Nomen Run. Míša je však všestranná, před měsícem vyhrála bikemaraton o délce 400 kilometrů v čase 30 hodin a nyní se chystá na triatlon.

Stejně jako v úvodním klání byla druhá nejlepší veteránka Eva Vejběrová z Ghost teamu, momentálně vedoucí žena Velké ceny východních Čech v bězích, – 22:12. Následovala druhá mladice Lucie Brokešová – 22:18 a druha veteránka Iva Čechová 22:19.

Ale je asi fakt, že pejskařům směr trati vyhovoval. Vítězná Gabriela Bezoušková běžela o dvacet sekund lépe než minule – 17:23 a Martin Simon – 17:37 se posunul o 24 sekund.