Horké počasí a běh to bylo dnešní dopoledne v Hlučíně. Konal se zde první ročník Street Runu a vyšel opravdu na jedničku s hvězdičkou. 75 běžců a běžkyň závodilo na dvou distancích. Nejprve přišli ale na řadu ti nejmenší, kteří závodili v parčíku okolo Kulturního domu a vítězem byl každý účastník, který si odnesl krásnou medaili a hlavně radost z pohybu.

V 11 hodin byly odstartovány souběžně hlavní závody, a to na 2,5 km a 5 km. Start byl již u zmiňovaného kulturáku a vedl ulicemi města. Profil kratší trati byl lehce zvlněný a pětkaři měli navíc výběh Vinné hory a trať byla náročnější. Vše navíc umocňovalo pekelné horko.

Dvaapůlku nejlépe ze všech zvládla Natálie Ester Kašná (10:49) BK Ludgeřovice a nechala tak za sebou úplně všechny závodníky. Druhou ženou byla Kateřina Benková (12:53) a třetí skončila paní místostarostka města Hlučína Petra Řezáčová (14:41).

Mezi muži zvítězil Michael Kašný (10:50), který v cílové rovince prohrál souboj se svou dcerou. Druhé místo bral Adam Cigánek (11:23) a třetí Ondřej Pavlorek (12:04). Pětku ovládl místní borec Petr Polášek (19:15) před Patrikem Hanzlíkem (19:55) a bronz bral Jan Adam Tarana (22:18) TJ Jäkl Karviná, který i přes křeč ve stehenním svalu udržel pozici.

Mezi ženami suverénně zvítězila Markéta Kašná (20:09) BK Ludgeřovice/TJ Jäkl Karviná, stříbro brala její parťačka z dráhy Elen Byrtusová (21:32) TJ Jäkl Karviná a bronzovou ženou se stala Kristýna Opatřilová (23:34). Na závěr programu se konal ještě zavod štafet na 4×2,5 km, kde zvítězila štafeta Dat Rádio (49:12) před BK Ludgeřovice (52:22).

Úmorné horko tak všichni mohli spláchnout pivkem a na všechny čekalo bohaté občerstvení a účastnická medaile. Medailisté ve všech kategoriích obdrželi drobné ceny a pěkné medaile. Pro děti byly připraveny soutěže pod vedením DDM Hlučín. Byl to parádní až rodinný závod, který dle slov ředitelky závodu Petry Kozové byl připraven tak, aby ho mohli absolvovat amatérští a hobby běžci.

„Běhy v Hlučíně vždy byly a my jsme se rozhodli uspořádat závod, který si může zaběhnout každý. Do budoucna uvažujeme, že závod přesuneme do přírody okolo Hlučínské Štěrkovny. Atmosféra závodu byla prostě úžasná a měla svoje kouzlo a jsem i spokojená s účastí a musím všem moc poděkovat, byli jste úžasní.“

Slova paní ředitelky musím potvrdit a za sebe musím říct, že za poslední dobu se jednalo o jeden z nejlépe zorganizovaných závodů. Byl prostě COOL!!!