Zajímavý průběh v souboji o absolutní prvenství měl hradecký Triatlon pro každého. Diváci se prostě nenudili. Mezi nimi byli i zakladatelé závodu z Labe Tri Clubu bratří Pavel a Petr Holečkové, kteří se náhodou oba dostali sice zády na fotu k článku. Nyní akci pořádá firma Topsports a další akcičku chystá na neděli 1. srpna. U rybníku Biřička na Novém Hradci Králové se uskuteční tradiční Hradecký terénní triatlon, kde se budete soutěžit i na dětských tratích.

Pro dospělé bude připraven jednak sprint (150 m plavání- 5 horské kolo –1,5 běhu), ale hlavní husté klání je na 400 – 19 – 4 a v tomto je možné postavit i štafetu. Pravidelně vedle řady hobíků zde soutěží i eliťaci jako třeba vítěz minulých ročníků Vojtěch Bednarský ze Šumperka.

Několikrát se v Triatlonu pro každého zdálo, že je rozhodnuto. Po 300 metrech plavání ve Stříbrném rybníku vedl Martin Mrňávek z Loko Trutnov, nakonec osmý za 38:18, tedy o 20 sekund lépe než před dvěma roky, kdy byl v cíli třetí. Jediný dal vodu pod čtyři minuty.

O minutu hůře plaval veteránský bikový šampion Martin Splítek, ale v kole dal terénních 9 kilometrů jako jediný pod 16 minut a přijel první do depa. A zdálo se, že je vymalováno. Ale další bedničkáři plavali ještě hůře, přes pět minut.

Vítězný Tomáš Pozler dal kolo za 16,5 a minuty a přes tři kilometry dlouhý běh za 12:37. Cílový čas 35:28. Druhý Splítek 35:32, běh 13:45. Třetí byl Pavel Moravec, z bedničkářů nejhůře plaval, kolo dal pod 17 minut a běh za 13:25. Čtvrtý za 37:12 byl ředitel závodu Lukáš Netík.

V mužích se situace měnila furt, v ženách ve stylu start cíl vyhrála dcera absolutního vítěze a česká žákovská triatlonová šampionka Edita Pozlerová, na foto, za 37:49, celkově dokonce na 6. místě. Po plavání byla druhá absolutně a závěrečný běh dala za 13:46. Zajímavý byl souboj o druhé místo. To většina závodu držela další juniorka Kateřina Pitrmanová, před dvěma roky druhá – 44:57, letos nakonec třetí za 42:35. Nesedl jí závěrečný běh, v kterém dostala 1,5 minuty od Moniky Štěrbové – 42:23.

Ve velkém stylu se letos rozzávodil legendární havajský ironman Tomáš Pavel. Na biku jezdí Hradecký pohár a v Triatlonu pro každého byl patnáctý za 41:11. Běh mu nevyšel asi dle jeho představ –17:45.

Dopoledne proběhl Školní triatlon. Účast přes 200 dětí a mezi vítězi byli třeba Štěpán Volf z Dobrovic na Mladoboleslavsku, Anna Špilerová z Přerova, Filip Ecler z Jevíčka či Tomáš Metelka z Hradce Králové, nejmladší syn legendární Taťany Metelkové.

Závodů se celkem zúčastnilo přes 300 triatlonistů.