Ve Štítné nad Vláří – Popově v sobotu 17. července pořádají 3. ročník Běhu letním ránem. Pořadatelé připravili dva závody. Kratší je dlouhý 7 kilometrů, delší měří 15 kilometrů.

Start obou kopcovitých závodů, které se střídavě poběží po asfaltové silnici, a také po lesní cestě a v terénu v lese, je na návsi nad hospodou v Popově, v 9 hodin. Prezentace probíhá mezi 8.30 a 8.50 hodinou.

Startovné je 130 Kč. V ceně startovného je mimo jiné i guláš po závodě a na doplnění energie také kofola, oblíbený nápoj týmu Zvonek Sport Valašské Klobouky.

Zazávodit si můžou muži i ženy všech věkových kategorií.

,,V Běhu letním ránem se běží hlavně pro radost ze sportování, pro poměření sil s ostatními soupeři a pro možnost setkat se s kamarády. Nejlepší běžci ale dostanou zajímavé odměny,“ zve na Valašsko jeden z pořadatelů Vlastimil Martinát.

Ten také letmo popsal trať.

,,Jsou na ní mírné i prudké kopce. Mírné i prudké seběhy. A jako bonus běžci v některých úsecích uvidí krásné výhledy nejen na Popov,“ láká na Valašsko Martinát.

Loňský 2. ročník Běhu letním ránem v Popově vyhrál v mužích časem 34:36 Jan Zvonek. Mezi ženami vybojovala prvenství Silvie Zvonková (oba Zvonek Sport Valašské Klobouky). Zvonková se blýskla časem 38:45. Závod v roce 2020 byl dlouhý 7,7 kilometru.