Václav Škoda a Helena Kotopulu (oba Titan Trilife Zlín) zvítězili ve 23. ročníku sprint triatlonu Morkovské chlap. Závodu se ve všech kategoriích zúčastnilo 158 triatlonistů a triatlonistek.

Škoda, který o zisku první příčky rozhodl v závěrečném běhu, se prezentoval na trati složené z 200 metrů plavání, 20 kilometrů cyklistiky a 5 kilometrů běhu, výsledným časem 54:30. Druhé místo vybojoval s osmisekundovou ztrátou Filip Hanslian (Mountaintime Kross Tri Team), bronzový skončil Pavel Žák (Bike Triatlon Morkovice, 55:14).

,,Domácí triatlon jsem si chtěl hlavně užít. Skončit jsem v něm chtěl do pátého místa,“ plánoval Pavel Žák.

Ten nakonec obsadil třetí příčku.

,,S tímto umístěním jsem spokojený. Zvlášť, když jsem se v tréninku vůbec nevěnoval plavání ani běhu,“ přiznal.

Žákovi se dařilo hlavně v cyklistické části.

,,Na kole jsem na trati spolupracoval s Filipem Henslianem. A díky povedené cyklistice jsem v letošním Morkovském chlapovi vybojoval bronzovou pozici,“ potěšil Pavla Žáka povedený výsledek.

Ten se jako specialista na bikemaratony už tuto sobotu postaví na start 3. ročníku závodu Amtech – Juvacyklo v Buchlovicích.

Z regionálních triatlonistů se do první desítky výsledkové listiny ještě vešli Petr Vabroušek, který bral za čas 55:39 šesté místo, Jiří Klement z Lubné (Dressme,cz, 56:07) byl devátý a Vojtěch Šanda (Titan Trilife Zlín, 57:07) obsadil desátou pozici.

Kotopulu se v závodu žen blýskla časem 1:00:17. Ze zisku stříbrné pozice se radovala Adéla Anderlová (Titan Trilife Zlín), jež byla v cíli o 4 minuty a 3 sekundy pomalejší. Na třetí příčce byla klasifikovaná Brňačka Hana Švarcová (1:05:08).

Vítězce Heleně Kotopulu se v Morkovicích líbila atmosféra kolem závodu. Vyhovovalo jí také počasí.

,,Start v plavání jsem ale trochu přepálila. Vypadalo to, že posledních 50 metrů ani nedoplavu. Ve vodě mi ztuhlo celé tělo,“ nezapírala Kotopulu. Poté reprezentantka Titan Trilife Zlín po pracném opuštění bazénu úvodních 10 kilometrů cyklistiky jela volněji.

,,Hákovou cyklistiku jsem si však odjela sama. Tak to mám ale ráda,“ tvrdí Helena Kotopulu.

,,Po 10 kilometrech cyklistiky se moje tělo uvolnilo, proto jsem se těšila na závěrečný běh a ten se mi povedl. Navíc jsem letošního Morkovského chlapa dokončila v osobním rekordu v tomto závodu. Příští rok se pokusím pokořit hranici 1 hodiny,“ pochvalovala si v cíli zlínská triatlonistka Kotopulu.

Třiadvacátý ročník Morkovského chlapa byl druhým podnikem ze šestidílného Okresního triatlonového poháru na Kroměřížsku 2021. Dalšími závody budou 24. července Hulmen v Hulíně, 31. července Holešovman v Holešově, 22. srpna Morkoman v Morkovicích a 28. srpna Olympijský Hulmen v Hulíně.