Druhý závod ze série Kopečkove, a to Letní, byl na programu dnešního dopoledne. Od rána se sice honily nad Malou Jamajkou mraky a vypadalo to, že sprchne, ale ani to neodradilo padesát běžců a běžkyň, aby se postavili na start 12,8 km dlouhého závodu, který vede přes sedm kopečků okolo Havířova.

Trať je to opravdu výživná s převýšením okolo 300 m, kde cílová rovinka je v posledním prudkém kopečku, a tak si všichni pěkně mákli a motivací jim tak byla zmrzlina, kterou každý z účastníků vždy dostane v cíli.

Nejlépe ze všech zvládl trať Vítkovický Martin Ručka (46:29), který se v závěrečném kopci urval druhému Dominikovi Skokanovi Inov-8 (46:47). Třetí s dvouminutovým odstupem na vedoucí dvojici doběhl Jakub Cieslar Sportobchod (48:15).

Mezi ženami s přehledem zvítězila Markéta Kašná BK Ludgeřovice/TJ Jäkl Karviná (56:42) před druhou Kristýnou Otevřelovou (1:02:19) a třetí doběhla „Seitlovská šelma“ Jana Kilarová (1:08:37). Velkou škodou bylo odstoupení Petry Ševčíkové, která se před týdnem vrátila z Mistrovství světa ve Skyrunu ve Španělsku a dle jejích slov je ještě pořád znát únava. Mohl být tak k vidění zajímavý souboj právě mezi ní a Markétou Kašnou.

Počasí naštěstí vydrželo a poslední běžci už měli při doběhu pěknou saunu. Po ukončení závodu na všechny čekala již zmiňovaná kopečková zmrzlina, kterou každý z účastníků dostane do pěkného skleněného pohárku, který je upomínkou na závod. A samozřejmě v tom dusnu nemohlo chybět pivko z pivovaru Koníček.

Na všechny medailisty napříč všemi kategoriemi čekaly pěkné ceny a vítěz každé kategorie dostal krásný skleněný pohár. Velký dík patří Petru Walovi a jeho týmu regioRUN, který závod pořádá. Celou akci opět zvládli jak jinak než na výbornou.

Výsledky