Čtvrtý závod z osmidílného Hradeckého běžeckého poháru vyhrál v lesích v okolí rybníku Biřička za v tropického vedra opět bezkonkurenčně Drahomír Randa ze Stěžer. Tentokrát dal v sólo běhu lesní pětku za 16:22, jeho traťak z prvního závodu je 15:42. O dvacet čtyři hodin později nastoupil hradecký Keňan ještě v jiném závodě a v něm rovněž rozdílem třídy porazil všechny soupeře.

Nejlepším bikerem seriálu je Martin Splítek, který letos poprvé nevyhrál, ale vzhledem ke třem prvenstvím vede. Martin zkouší i triatlon. Na konci června byl druhý v terénním triatlonu na Stříbrném rybníku. V červenci si vyzkoušel silniční, ale horský – Říčkovského Golema. V plavání a samozřejmě i v kole držel kok s nejlepšími specialisty, ale horský běh dal za 25 minut, nejslabší čas v elitní desítce, kdežto vítězný Vojtěch Bednarský za 21, a to bylo samozřejmě rozhodující a cílem proběhl jako sedmý. Další triatlonová akcička se připravuje přímo u rybníku Biřička, a to v neděli 1. srpna Hradecký terénní triatlon.

V úspěšném běžeckém tažení za prvenství v kategorii do 39 Hradeckého poháru pokračuje Jan Lněnička ze Dvora Králové nad Labem – 18:42. Její dříve obvyklý vítěz Martin Písař běžel s Lněničkou do poloviny závodu – 19:26. Na průběžné třetí místo se posunul domácí Daniel Schirlo – 21:26.

Po dovolené se do poháru vrátila Eva Vejběrová a letos poprvé vyhrála i absolutně – 23:06. Do poloviny s ní běžela nejlepší mladice Lucka Brokešová (na foto vpravo), ale v závěru opakovaně přešla do chůze – 25:20. „V dnešním vedru jsem se totálně zatavila.“

V soutěži běžců s pejsky byla tentokrát v ženách neporazitelná Gabriela Bezoušková – 19:25 absolutně třetí. Nejlepší byl podruhé Michal Vokrouhlík – 17:13, druhý Martin Simon dal 17:43. Pátý závod Hradeckého poháru se uskuteční v úterý 27. července od osmnácti hodin.