Nádherné slunečné počasí a teplota okolo 30°C, to byl včerejší 17. ročník Městského běhu Karvinou. V sobotním pozdním odpoledni se tak na Masarykovo náměstí pomalu začali sjíždět běžci a běžkyně, aby poměřili své síly na 10 km trati, která vede z náměstí okolo zámku Fryštát do krásného prostředí zámeckého parku. Na všechny tak čekaly čtyři okruhy slunce, horka, potu a dřiny. Nejprve dostali však slovo nejmenší atleti a kondiční běžci, kteří si zazávodili na náměstí, a to na 200, 400 a 800 m trati.

V 17 h pak přišel na řadu start hlavního závodu. Hned po zaznění startovního výstřelu šel suverénně do vedení svěřenec Jana Pernicy závodník Dukly Praha René Sasyn, který svůj náskok v průběhu celého závodu zvyšoval a nakonec finišoval v čase 32:52 a s přehledem tak zvítězil před Petrem Murasem SSK Vítkovice (35:18). Na třetím místě běžel po celou dobu závodu Vítkovický Martin Ručka (36:20), kterého v posledním kole však doběhl Krys Zahraj TJ Slezan FM (35:30) a sebral mu tak třetí místo. Pátou příčku obsadil Robin Kramář BROSE Run (37:31).

Mezi ženami šlo od začátku trio Kaniová, Kašná, Siebeltová. Po prvním kole se ujala vedení Verča Siebeltová TJ Slezan FM, kterou však v druhém kole Market Kašná TJ Jäkl Karviná předběhla a až do osmého kilometru běžela na čele závodu. Zkušenější Verča si ji však ohlídala a právě na osmém kilometru si vzala vedení nazpět a doběhla si tak pro vítězství v čase 41:53. Druhá tak o 11s doběhla Market Kašná (42:04) a třetí místo obsadila další závodnice Slezanu FM Bára Bystřičanová (42:36), která nakonec zdolala čtvrtou Elišku Kaniovou Team LightBIKE (42:43) a první pětku uzavřela poslední z tria Slezanských žen Klára Ningerová (43:35).

Po doběhnutí všech 82 účastníků závodu následovalo slavnostní vyhlášení vítězů napříč všemi kategoriemi, pro které byly opět připraveny krásné poháry, ceny a prize money. Absolutní pětka mezi muži a ženami navíc dostala krásný skleněný pohár a opět prize money. O celé pořádání závodu se opět postaral tým Tomáše Owczarzyho za přispění města Karviné a partnerů.

Výsledky