Radoslav Šíbl z Fryštáku (4Ever Cyklo Bulis team) zvítězil ve 13. ročníku Kunovického terénního miniduatlonu. Šíbl dosáhl v podniku složeném z 6 kilometrů běhu, 24 kilometrů cyklistiky a 1,7 kilometru běhu, výsledného, času 1:33:18.

Stříbrnou pozici obsadil se ztrátou 5 minut a 27 sekund Martin Holiš z Valašského Meziříčí (Rocky mountain Maloja), třetí místo vybojoval Jakub Janda z Prusinovic (Rohálov Bike Team, 1:41:20).

,,Do Kunovic jsem jel hlavně proto, že si tam mohly zazávodit i naše děti,“ vysvětloval Radoslav Šíbl svoji účast na Valašsku. Ten ale trochu nechápal, proč místní pořadatelé nazývají tamní duatlon mini.

,,Cyklistická část závodu byla těžší, než před pěti lety, kdy jsem byl v Kunovicích naposledy,“ vypozoroval fryštacký duatlonista, který si od startu hlídal pobyt na čelních pozicích.

,,Závod jsme svižně, ale rozumně rozběhli s Matějem Beníčkem a Martinem Holišem. V závěru prvního běhu jsem zrychlil a na první příčce jsem si vypracovat mírný náskok. V prvním depu jsem tak nemusel kontrolovat největší soupeře, jestli jim jde přezouvání rychleji, než mě,“ prozradil Šíbl.

Fryštačan poté na kole náskok na prvním místě ještě navýšil.

,,Zbytek závodu jsem pak dojel a doběhl ve svém tempu až do cíle,“ potěšil Radoslava Šíbla povedený výsledek na Valašsku.

V Kunovicích se dařilo i dalším regionálním duatlonistům. Matěj Beníček z Malenovic (KESBUK, 1:42:27) skončil čtvrtý, domácí kunovický Michal Flanderka (1:43:49) byl pátý a Robert Kocián (Titan Trilife Zlín) bral za čas 1:45:48 sedmé místo.

Závod žen vyhrála Monika Kučerová (Superior riders, 1:54:12). Druhá do cíle doběhla Sabina Macháňová (Bike centrum Olomouc, 1:59:07), bronz získala Renata Veselská z Drahotuš (2:14:17).

Nejlepší žena ve výsledkové listině ze Zlínského kraje Helena Kovařčíková z Poličné obsadila v čase 2:28:21 pátou příčku. Hlavního závodu se ve všech kategoriích zúčastnilo 70 duatlonistů.

Do cíle jich doběhlo 67. Zazávodilo si také 8 štafet. V nich se představilo dalších 16 vyznavačů duatlonu. Na zkrácených tratích si zazávodilo ještě 96 dětí.

Pořadatelé připravili také doprovodný hudební program. Po vyhlášení výsledků v Kunovicích všem účastníkům i divákům zahrálo torzo místní kapely Olina a Kamila. Večer se konala after party s kapelou Otrock.