Drahomír Randa je druhým rokem bezkonkurenčním suverénem Hradeckého poháru. Letos má šest startů a šest absolutních prvenství, naposled dal lesní členitou pětku za 16:17, traťák dal hned při prvním letošním startu 15:42.

Vyhrává i závody dalšího poháru pořádného o 24 hodin později na Pardubicku. Vloni vyhrál všech deset závodů Hradeckého poháru, letos jich bude osm. Navíc se zde, u rybníku Biřička, zúčastnil i klání pořádané jinými organizátory a opět byl první. Ale i mistr se utnul.

Drahomír Randa měl být hvězdou triatlonové štafety, závod se uskutečnil také v lesích u rybníku Biřička, společný start byl se závodem jednotlivců. Soutěžilo pět týmů a po plavání nebylo nic rozhodnuto. V kole získala dvě družstva náskok a Drahomírův tým dojel třetí s nepatrným náskokem před čtvrtým týmem slouženým z děvčat, za něž závěrečný úsek běžela Anetka Khýrová (na foto), plavala Kateřina Beranová a kolo jela Petra Čeřovská, ale Randa je prostě běžecky jinde.

Vyrazil jako blesk a bral jednoho unaveného jednotlivce za druhým. I když si byl trať proběhnout dostala ho jedna vracečka o sto osmdesát stupňů a on pokračoval rovně, mimo trať. Myslím si, kdyby se po zjištění omylu vrátil, to třetí místo by udělal, ale on to zabalil. V cíli to oznámil a odevzdal čip. Časomíra ho však vzala, soupeřky o tom nevěděly. Při vyhlášení byl kapitán týmu a zde opět vše nahlásil. Samozřejmě děvčata odjela, ale prý se po nějakých peripetiích dočkala alespoň dodatečného ocenění.

Druhý v šestém Hradeckém poháru doběhl v letošním nej výkonu Martin Písař – 17.46. Soutěž žen letos podruhé patřila Evě Vejběrové z Ghost teamu – 21:50 před další domácí závodnicí Ivou Čechovou – 21:59. Z Prahy začal jezdit na Hradecký pohár nejlepší běžec s pejskem. Michal Vokrouhlík to dal za 16:35 a pokud se zúčastní obou závěrečných závodů, další je v úterý 24.8., může tuto soutěž vyhrát. „Moc závodů nyní není, a proto sem rád jezdím. Líbí se mi tu a rád bych soutěž dokončil.“ Druhý a průběžně vedoucí je Martin Simon – 17:43.