Opět po roce se v sobotu odpoledne konal druhý ročník trailového závodu Skřipovská litačka. Na 175 běžců a běžkyň tak mělo možnost poměřit síly na čtyřech tratích, a to ve Vrabčím (250 m) a Holubím závodě (500 m) pro děti. Pro dospělé pak byl připraven Orlí (4,6 km) a Pštrosí závod (10,2 km).

Děti závodily na Skřipovském fotbalovém hřišti. Na dospělé čekala krásná trať po loukách, lesích okolo Ptačího vrchu a nakonec byl bonbónek v podobě běhu čerstvou oranicí. Před cílem na všechny čekalo příjemné ochlazení v podobě vodní sprchy, o kterou se postarali místní hasiči a ve slunečném počasí to přišlo vhod. Nejprve tedy přišly na řadu děti. Mezi vrabčáky zvítězili David Cihlář (53 s) a Linda Hellebrandová (1:09).

Nejrychlejším holubem, respektive holubicí byla Natálie Ester Kašná BK Ludgeřovice (1:46), která to natřela i všem klukům. Mezi kluky byl nejlepší Mikuláš Potocký (1:50). Po dětech na trať vylétli orli, kde byl nejrychlejší Honza Stoszek (18:36) před druhým Honzou Sturzem (18:52) a třetí skončil Tomáš Abík (19:18).

Mezi orlicemi zvítězila Markéta Kašná BK Ludgeřovice / TJ Jäkl Karviná (19:20), která tak obhájila loňské vítězství. Druhá za ní tak jako loni doběhla její oddílová kolegyně Ellen Byrtusová (19:25) a třetí skončila Michaela Chromík (21:57). Jako poslední na trať vyběhli pštrosi, kde s absolutním přehledem zvítězil Martin Ocásek (36:30).

O zbylé medailové pozice si to tak rozdali stříbrný Roman Janeček (40:16) a bronzový David Kořený (40:24). Mezi ženami tak jako loni zvítězila Zuzka Jurajdová (48:28), druhá doběhla Kateřina Melecká (49:38) a třetí místo brala Petra Bálková BK Olbramice (50:25). Pro medailisty byly připraveny stylové poháry a pěkné ceny a každý účastník obdržel účastnickou dřevěnou medaili.

Všichni si tak užili krásné letní odpoledne a zalítali si po Skřipovském lese.

Výsledky