Krásný slunečný den dnes přilákal na start 68 běžců a běžkyň na již 18. ročník Hrabovského půlmaratonu, který se běhá v krásném rovinatém prostředí Hrabovských luk, kde půlka trati vede po asfaltu a druhá trailová část přes již zmiňované louky, kde ještě sem tam byla nějaká kaluž a bláto po vydatných deštích z minulého týdne. Součástí závodu je i čtvrtmaraton. V 10 h tak Jura Brož pustil na trať 23 čtvrtkařů, kteří absolvovali 3 okruhy a 45 půlkařů, na které čekalo okruhů šest.

Jako první tak do cíle dobíhali čtvrtkaři, kde nejrychlejší mezi muži byl Honza Benbenek MK Seitl Ostrava (39:23), druhý skončil Petr Polášek (45:21) a třetím mužem byl Dalibor Kahánek (46:16). Mezi něžným pohlavím si pro vítězství doběhla Lenka Hájková VZS Ostrava (57:02), druhé místo brala Eliška Smékalová SK Černé plíce (1:02:57) a třetí příčku obsadila Barbora Janošková (1:06:33).

V půlmaratonu předvedl parádní výkon Olda Kokošek Sachasport Dynafit (1:16:27), který prolétl tratí jako kulový blesk a většině soupeřů nadělil tak jedno kolo. Pro druhé místo si doběhl čerstvý ženáč Kuba Lukáš Klub přátel deathmetalu (1:19:35) a třetí skončil Ondra Dominik Mk Seitl Ostrava (1:20:00).

To mezi ženami se žádné překvapení nekonalo a pro první místo si tak doběhla několikanásobná mistryně ČR v půlmaratonu a maratonu Petra Pastorová MK Seitl Ostrava (1:28:32), druhá za ní doběhla její oddílová kolegyně Magda Drastichová (1:30:51), které dle jejích slov moc dnešní závod nechutnal a pro bronz si tak doběhla při své premiéře na této distanci Markéta Kašná BK Ludgeřovice / TJ Jäkl Karviná (1:34:36). Všichni běžci se tak nakonec s tratí úspěšně poprali a spláchli horko a pot pivkem v hospůdce na hřišti Sokola Hrabová, kde také probíhalo vyhlašování vítězů napříč všemi kategoriemi. Tento dnešní závod je zařazen jak do Moravskoslezského běžeckého poháru, tak do Hrabovského poháru, který bude ukončen posledním závodem ze série Hrabovských běhů a to Během 17. listopadu. Velký dík opět patří všem pořadatelům za krásně připravený závod, kteří si všichni užili a třešničkou bylo parádní počasí.

Výsledky