Jakub Boček (Novatop Bike Team) zvítězil v 5. ročníku Kelečského terénního triatlonu. Boček závod Sport na Valašskomeziříčsku složený z 800 metrů plavání, 25,5 kilometrů jízdy na horském kole a 5,7 kilometru běhu, ovládl výsledným časem 1:45:19. Druhý skončil se čtyřicetisekundovou ztrátou Robert Kocián (Titan Trilife Zlín), bronzovou pozici vybojoval Petr Zajíček (Rocktechnik Triatlon, 1:47:28).

,,Na Kelečský triatlon, jako na všechny ostatní závody z DTB série, se vždycky s celou rodinou těšíme. Závody na Valašskomeziříčsku mívají velmi dobrou sportovní úroveň i zajímavý a povedený doprovodný program,“ přiznal Robert Kocián, nejúspěšnější triatlonista ze Zlínského kraje v Kelči.

,,Protože je ale konec sezony, tak jsem se na něho nijak speciálně nepřipravoval. Pouze jsem si byl tři dny před startem s kamarádem projet cyklistickou trať,“ prozradil triatlonista ze Vsetína v barvách Titan Trilife Zlín.

Oblíbený závod na Valašsku probíhal podle jeho scénáře.

,,Po plavání jsem na kole smazal ztrátu na čelo a podařilo se mi dojet lídra Jakuba Bočka. Poté jsem se od něho snažil odpoutat, Jakub si ale moje nástupy pohlídal. V závěrečném běhu byl Boček lepší a závod vyhrál zaslouženě,“ uznal Robert Kocián.

Ten po povedeném výsledku v Kelči následující den odpočíval a poté jeho tréninky směřovaly k jeho poslednímu závodu v letošní sezoně k Frýdlantskému duatlonu.

V závodu žen obhájila prvenství z roku 2018 a 2019 reprezentantka klubu AD Team Olga Čechmánková (2:18:22). Stříbrná byla Lenka Polášková (2:33:09), třetí místo získala Anna Krčmářová (2:38:39).

V Kelči uspořádali také kratší Hobby triatlon (300 metrů plavání, 23 kilometrů cyklistika, 3 kilometry běhu).

Mezi muži v něm zvítězil Daniel Beneš (Sintesi Racing, 1:23:03). V ženách vybojovala první příčku díky času 1:36:25 Renata Veselská z Drahotuš. V Kelečském triatlonu si ve všech závodech, včetně dětí letos zazávodilo celkem 144 triatlonistů