Kašná a Filip na pětce a Vítkovické duo Legerská, Ručka na desítce. To jsou jména staronových vítězů T-Mobile olympijského běhu z Komeňáku.

Opět po roce se napříč celou republikou konal Olympijský běh. V Ostravě byly na programu dva závody, a to v Porubě a v Komenského sadech, a právě tomuto se budeme věnovat v této reportáži.

Oproti loňsku se opět běžela plná, nezkrácená délka trati, dva okruhy na pětce a čtyři na desítce. Krásné počasí a pěkné prostředí oblíbeného Ostravského parku tak přivítalo 142 účastníků napříč všemi tratěmi.

Nejprve si to rozdali na kiláku děti, kde mezi kluky zvítězil Albert Axman (3:45) a hned za ním skončila vítězka mezi dívkami Marie Tvrdá (4:04).

V 18 hodin tak jako po celé republice zazněl startovní výstřel a na trať se vydali pětkaři a desítkaři. Od začátku udávali tempo loňští vítězové. Z žen to byly účastnice elitní osmičky Opavské míle Markéta Kašná (19:47) TJ Jäkl Karviná na pětce a Hanka Legerská (43:53) SSK Vítkovice na desítce.

Mezi muži desítkař Martin Ručka (35:24) SSK Vítkovice a na pětce Daniel Filip (18:27) MK Seitl Ostrava. A tak to zůstalo po celou dobu závodu a všichni jmenovaní tak obhájili svá loňská prvenství. Pro stříbra si doběhli Karolína Klímová (23:06) a Martin Poloch (20:33) na pětce, na desítce Zuzana Macurová (44:49) a Roman Kubica (38:26). Bronzové příčky na 5 km trati patřily Lucii Matlochové (23:23) MK Seitl Ostrava a Lukáši Riedelovi (20:54) a na 10 km trati Zuzaně Šimské (49:06) a Jakubovi Kochovi (38:50).

Na všechny závodníky letos poprvé čekala v cíli účastnická medaile a pro první tři byly připravené pěkné medaile a ceny od partnerů akce. Příští ročník je velkou výzvou pro letošní vítěze, mohou tak zkompletovat zlatý hattrick.

Výsledky