Osmatřicátý ročník Strojařské desítky se koná v sobotu 18. září ve Zlíně. Start desetikilometrového silničního závodu, který má převýšení 153 metrů je v ulici K Majáku u točny MHD č. 31 (poblíž Správy a údržby silnic), v 10 hodin.

,,Obrátková trať povede po zvlněné lesní asfaltové silnici od Majáku přes rozcestí U Boudy směrem na Salaš. Obrátka bude na konci cyklostezky u závory. Cíl bude opět na Majáku,“ informuje jeden z pořadatelů Jiří Prokop. Přihlásit se je možné online a to do čtvrtku 16. září do 24 hodin. V tomto případě je startovné 150 Kč. Na místě v den závodu bude startovné 250 Kč. Sobotní prezentace bude probíhat poblíž místa startu v areálu stavební firmy ERGO VH mezi 8.30 a 9.30 hodinou na Březnické ulici.

,,I letos jsme připravili také závod na 5 kilometrů. V hlavním desetikilometrovém jsme vypsali 4 kategorie mužů, 3 kategorie žen, dále pak kategorie pro juniory a juniorky. V pětikilometrovém 2 kategorie mužů a 2 kategorie žen. Na zkrácených tratích si zazávodí také děti,“ prozradil ještě Prokop.

Loni ve zlínské Strojařské desítce zvítězil jednadvacetiletý Filip Vabroušek z Malenovic (Sykora running), který první příčku vybojoval za čas 34:39. Závod žen vyhrála rodačka z Velkých Karlovic v barvách Zlína dvaadvacetiletá Adéla Stavinohová. Ta ho ovládla časem 43:16.