Letitou tradici, letos 54. ročník, má krosový běh ve Studenci u Jilemnice nazvaný Posvícenský koláč. Letos byl opět zařazen do Velké ceny východních Čech v bězích.

Závod mužů vyhrál po několikaleté přestávce František Vagenknecht z Nové Paky. Tradičně dorazil na kole a na poslední chvíli. Muži běží šestikilometrový okruh, který je doslova namotán na kopci přiléhajícím k areálu závodu. Pořadatelé zaslouží pochvalu za kvalitní značení tratě a i její zabezpečení. Všichni bedničkáři si samozřejmě domů odnesli ten koláč a podle umístění měl různou velikost. Vítězný František dal šestku za rovných 23:00, druhý byl další čtyřicátník Jindra Král, který zapsal 23:16.

V soutěži žen vyhrála po třetí za sebou Karolína Grohová z Vrchlabí, Dříve reprezentantka v běhu na lyžích. Nyní učí ve Špindlerově Mlýně, běhá lyžařské laufy a nově je reprezentační trenérkou skialpinismu. Ženy běží jen 3 kilometry a Karolínka to dala za 14:05. Stejně jako vloni byla druhá Janička Lenčová z TJ Jičín – 15:01. Její maminka rovněž Jana Lenčová byla třetí ženou nad 50 let – 22:51. Tuto kategorii vyhrála stejně jako vloni Anna Krátká z Hvězdy Pardubice – 17:08 (na foto).