I menší závod může být díky kvalitnímu obsazení velkým. Tak byl se dal charakterizovat 42. ročník Hlineckého půlmaratonu. Na něj totiž dorazil Jaromír Hradecký z nedaleké Skutče, momentálně jeden z nejlepších vytrvalců Pardubicka. Před týdnem v osobním rekordu 1:12 hodiny Jaromír vyhrál prestižní Pardubický vinařský půlmaraton. „Byla to bomba, osobák jsem si zlepšil téměř o pět. Fakt jsem to nečekal,“ líčil bezprostředně své dojmy.

Podle očekávání neměl rovnocenného soupeře. „Byl to kvalitní tempový trénink. Navíc se mi podařilo v závěrečném lesním úseku, kde se obíhal polom zakufrovat. Chtěl bych vyladit formu na nějaký podzimní maraton,“ řekl po závodě Jaromír. Členitou trať, součet stoupání je cca 300 metrů, dal za 1:19:30.

Druhý proběhl cíle Jaroslav Kadlec z pořádajícího MK Hlinsko – 1:23:36, první čtyřicátník, a třetí byl Vladimír Makovský z Kameniček za 1:28:13. Druhým čtyřicátníkem byl chrudimský Bořek Čejka – 1:29:28, který si o 24 hodin později dal Vysokomýtský půlmaraton, kde doběhl na celkovém třináctém místě.

Třetí byl v této kategorii několikanásobný absolutní hlineckého závodu domácí Jirka Musil, který však několik let nezávodil. „Měl jsem zdravotní problémy, tak to jdu dneska zkusit,“ řekl před startem borec, který běhal za mlada maraton kolem 2:40, a nyní zapsal čas 1:31:21. Více jak polovinu závodu s ním běžela nejlepší žena Helena Pechová ze Svratky. Ta rovněž před týden byla první, ale v krosovém půlmaratonu, takže v závěru přišla únava a dosáhla času 1:32:45.