Všude pršelo, myslím cestou od nás a v Náměšti ani kapka. Jak to tam sakra dělají, ovšem pro běžce tam díky tomu panovaly vcelku ideální podmínky a v Terezském údolí bylo nádherně. A jak tam kvetou ocúny, to byste koukali.

Pavel Dvořák zvítězil s přehledem

Pavel Dvořák /Atletika Alojzov – 25:56 / nasadil své tradičně ostré tempo a do cíle doběhl první se slušným náskokem.

David Barabáš /TJ Tatran Litovel – 26:26/ se s Pavlem sice odvážně držel, ale přece jen mu již v první polovině trasy přestal stačit a doběhl si tak pro druhé místo.

Třetí skončil Zdeněk Krejčí /Liga 100 Olomouc – 26:39/.

Kateřina Ryšánková překvapila

Ihned po startu vyrazila dopředu pro nás všechny absolutně neznámá Kateřina Ryšánková z Babic /33:03/ a s velkou grácií si doběhla pro první místo před čtyřiašedesátiletou veteránkou Marií Hynštovou /AK Drnovice – 35:47/ a třetí Lucií Kolmašovou z Olomouce /37:09/.

Karel Pikal je nezmar

Už mnoho let pořádá Karel Pikal na Olomoucku řadu závodů a několik běžeckých seriálů. Je neuvěřitelné, co všechno zvládne, a to podotýkám, dělá všechno sám. Nakonec ho nezastavila asi jako jediného pořadatele ani žádná karanténa. Dokázal za dodržení všech nařízení své akce celou tu dobu temna pořádat dál.

Běh Terezským údolím se běžel již po sedmnácté a je zařazený do Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje.

Pro běžce připravil Karel obrátkovou trasu v délce 7,15 km, kterou nasměroval z Náměšti do přírodní rezervace Terezské údolí.

Startovalo se opět dopoledne To snad jediné, co se snad dá vytknout pořadateli, jsou jeho odpolední a večerní starty, což je nepříjemné jak z hlediska stravování, tak i biorytmu. Proto jsme všichni přivítali, že se vyrazilo na trať dopoledne stejně jako loni na tomto závodě.

„Musel jsem jít skoro naplno,“ přiznal se mi Pavel Dvořák. „David běžel výborně, náskok jsem sice měl, ale povolit se moc nedalo.“

„Já spíš běhám dlouhé tratě, ale dnes jsem se rozhodla zajet do Náměšti a vůbec toho nelituji,“ řekla mi Kateřina Ryšánková. „Sice jsem sem jela až od Zlína, ale moc se mi tu líbilo a určitě zamířím občas i na další závody Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje.“

„Běžela jsem sama, bylo to takové nemastné, neslané, k lepšímu výkonu jsem se nevyburcovala,“ zhodnotila sama sebe v cíli Marie Hynštová. Počasí letos tedy vyšlo, bylo teplo a tak se nikomu moc po závodě domů nechtělo. Přijeli jsme se pobavit a to se tentokrát opravdu povedlo. A tak to má být! Sranda na prvním místě. Když nejde o život, jde o h….!

Výsledky

Fotogalerie