Koncem září oslavil osmačtyřicáté narozeniny. Jak jinak než dalším povedeným sportovním výkonem a výsledkem. Petr Vabroušek o víkendu vybojoval čtvrté místo v závodu Mallorca 140,6 Triathlon. V něm se na klasických ironmanových tratích prezentoval časem 10:14:06. Na Kanárských ostrovech dosáhl v plavání dlouhém 3800 metrů času 1:01:10, na kole zajel čas 4:51:43 a maraton zaběhl za 4:14:10. Na Mallorce startovalo 700 triatlonistů z 28 zemí.

,,Závod se konal v Playa de Muro. Plavalo se v moři, cyklistika měla převýšení 1560 metrů a maraton se běžel v tropických podmínkách,“ upozornil Petr Vabroušek.

Ten také přiznal, že ho nenapadlo, že na Mallorce na konci září někdy zažije malajsijské klima.

,,Zejména, když v mých dvou ze tří předzávodních aklimatizačních dnů bylo chladno s intenzivními dešti,“ divil se železný muž z Malenovic. V závodu šel reprezentant Titan Trilife Zlín z vody, která měla čtyřiadvacet stupňů, z desáté pozice.

,,Na kole na trati se spoustou prudkých kopců a nebezpečných sjezdů mi pak chvíli trvalo, než jsem se dostal do optimálního tempa. Od 90. kilometru jsem se však posunoval dopředu. Závěrečný maraton byl pak zábavný. Běželo se v něm po asfaltu ve městě, po stezce v přírodě, ale také po dlažbě se spoustou malých cihel kolem místní laguny. Co však nebylo zábavné, bylo velké horko. Pocitová teplota byla 40 °C,“ prozradil Vabroušek.

Ten proto vzhledem k nulové aklimatizaci v těchto podmínkách zvolil režim pomalejšího běhu. ,,A byl jsem rád, že jsem v tomto tempu doběhl do až cíle,“ přiznal.

V těchto dnech se Ironman z Malenovic už pomalu začíná připravovat na podzimní vrchol sezony na extrémní Ironman na Korfu.

,,Takže budu běhat a jezdit na kole v prudkých kopcích po hřebeni nad Zlínem,“ plánuje Petr Vabroušek náročné tréninky. Závod XTRI Greek Hero se koná v sobotu 16. října. Do Řecka Vabroušek odletí ve středu 13. října.