Slunečné a větrné počasí přivítalo v sobotu dopoledne 220 běžců, běžkyň a hafanů na 6. ročník Opavského Breda City trailu.

Letošní trať se opět vrátila do své původní podoby, ale pouze na šestce, desítka byla zkrácená na 9 km kvůli revitalizaci „Sádráku“. Loni musela být trať upravena kvůli rozvodněné řece Opavě. Letošní závod se tak opět vrátil ke břehům řeky.

Nejprve však závodily děti, a to na tratích 200, 700 a 1500 m v okolí nákupního centra Bredy, kde byl zároveň start a zázemí celého závodu. Zde mezi nejúspěšnějšími byli Matěj Tietz, Adriana Ličková, Jan Chlopčík, Hana Nyczová, Tomáš Jasník a Sarah Prokešová.

V pravé poledne se na trať vydali postupně závodníci hlavních závodů Masokrmiva Canicross pětky, Breda desítky a Dynafit pětky. Pětikilometrové tratě jsou v reálu dlouhé 6 km a desítka byla letos zkrácená na 9 km, jak již bylo uvedeno.

V canis závodě mezi muži s přehledem vyhrál letošní bronzový medailista MČR v canicrossu „elegán“ Michal Kozel (21:34), který na vyhlašování dorazil v kvádru, druhý skončil Lukáš Juchelka (31:06) a pro třetí příčku si doběhl Zdeněk Hrubý (32:54). Mezi ženami zvítězila Hanka Jurajdová (25:03), která byla celkově druhá ze všech startujících, za ní doběhla Míša Stachová (31:27) a třetí skončila Zuzka Gaura (37:55).

Na šestce byl nejrychlejší Michal Varyš Teja Team (23:37), druhý doběhl Martin Svoboda (24:34) a třetí skončil Radim Siuda (25:08). Mezi ženami potvrdila roli favoritky a s přehledem si doběhla pro zlato Market Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (25:30), která skončila celkově pátá v celém startovním poli.

Stříbro brala Míša Chromík Milee Team (28:35) a bronzovou medaili si na krk pověsila Katka Hertlová SGO tým (28:44). Na devítce vyhrál krnovský borec Martin Ocásek (31:06), za ním doběhl David Wittek Kingteam (32:46) a třetí skončil Honza Larisch SGO Tým (34:19). Mezi ženami byl souboj mezi Zuzkou Starečkovou (41:56) a Ellen Byrtusovou TJ Jäkl Karviná (42:03), z něhož vyšla vítězně Zuzka. Třetí místo vzala Pavlína Grygarová (43:05).

Součástí šestky je ještě závod týmů, kde zvítězil team „Last moment“ ve složení Varyš, Svoboda a Kašná. Po doběhnutí všech závodů následovala oblíbená tombola a vyhlášení výsledků před Bredou. Na medailisty napříč všemi kategoriemi čekaly hodnotné ceny od partnerů. Velké poděkování patří pořadatelům celé akce, která již patří mezi oblíbený běžecký závod v našem kraji.

Výsledky