V neděli 10. října se koná 5. ročník Kašavského krosu. Start hlavního závodu je před Obecním domem v Kašavě v 11 hodin. Ten měří 16 kilometrů a má převýšení 700 metrů. Kratší závod dlouhý 8 kilometrů s převýšením 300 metrů odstartuje na stejném místě v 11.30 hodin. Před kašavským Obecním domem je také cíl.

V obou závodech mají muži i ženy možnost zazávodit si ve 4 mužských a 3 ženských kategoriích. Vypsána je také kategorie juniorů a kategorie juniorek. Bojovat se bude i v kategorii VLKADRŽ pro běžce z Vlčkové, Kašavy a Držkové. Ta je vypsána pro vytrvalce nad 15 let.

Startovné při online registraci je 200 Kč. V den závodu na místě 250 Kč. Pořadatelé nezapomněli ani na děti od těch nejmenších do 14 let. Ty budou mít možnost od 13.30 hodin podle věku a podle kategorií poměřit síly na tratích od 100 metrů do 1300 metrů. Děti zaplatí startovné 50 Kč.
Kašavský kros je letos potřetí zařazený do seriálu Běhy Zlín.

,,Trať šestnáctikilo­metrového závodu vede od Obecního domu směrem pod vrchol Vančica. Dále pak na vrchol Na Sýkorce, potom k posezení U Míků, záhy na vrchol Sobolice, Vinohrádek, poté kolem kašavského kostela k základní škole a na Vrzavé skály. Následuje dlouhý seběh až na hlavní cestu pod poslední kopec závodu Fišerku. Odtud se poběží do cíle u Obecního domu. Osm kilometrů dlouhý závod se poběží od Obecního domu rovněž pod vrchol Vančice, dále pak k posezení U Míků, na Sobolici, Vinohrádek a do cíle u Obecního domu,“ představil jeden z pořadatelů Tomáš Minařík krosový podnik v Kašavě.

V loňském roce se Kašavský kros kvůli pandemii koronaviru nekonal. Poslední ročník tohoto závodu v roce 2019 hlavní 16 kilometrů dlouhý závod v Kašavě vyhrál Milan Zvonek (Zvonek Sport Valašské Klobouky), který vybojoval první příčku v čase 1:14:23. Závod žen ovládla Brňačka Šárka Vodičková (Mártyho Afro Cirkus, 1:36:40).