Reprezentant Titan Trilife Zlín Vojtěch Bednarský obsadil 6. místo na mistrovství Evropy v terénním duatlonu. V Itálii dosáhl na trati složené z 8 kilometrů běhu, 29 kilometrů jízdy na horském kole a 4 kilometrů běhu, výsledného času 2:17:20.

,,První běh se běžel po velmi náročných stezkách v okolí horského střediska Andalo. Odtud se na horském kole jelo v těžkém kopcovitém terénu směrem k jezeru Molveno. Závěrečný běh se znovu běžel po horských stezkách,“ letmo Vojtěch Bednarský představil prostředí, kde se terénní duatlonový evropský šampionát konal.

Ten po prvním běhu držel oční kontakt s nejlepšími soupeři a do prvního depa doběhl na čtvrté příčce.

,,Trasa kola byla fyzicky i technicky velmi náročná. Navíc mi situaci zkompilovala skutečnost, že jsem v prvním sjezdu ztratil láhev s pitím a jediná občerstvovačka byla daleko. Proto jsem lehce dehydrovaný přijel do druhého depa společně s Belgičanem De Smetem na šestém až sedmém místě,“ prozradil Bednarský.

Duatlonista ze Šumperka v barvách Zlína pak ve druhém běhu s Belgičanem bojoval o šestou příčku.

,,V závěru mě sužovaly křeče. Přesto se mi Belgičana podařilo porazit a v cíli jsem nakonec v elitní mužské kategorii skončil šestý,“ byl Vojtěch Bednarský s výsledkem v Itálii maximálně spokojený.

Nositel barev Titan Trilife Zlín si v Itálii ještě zazávodil na mistrovství Evropy v terénním triatlonu. V tomto závodu, který se konal v Molvenu na trati složené z 1500 metrů plavání v horském šestnáctistupňovém jezeře, 29 kilometrů jízdy na horském kole s převýšením 950 metrů a 10 kilometrů běhu s převýšením 300 metrů, skončil na 26. příčce. Bednarský se v Dolomitech prezentoval časem 2:44:01.

,,Trasa kola byla téměř totožná, jako při duatlonu. V průběhu závodu ale pršelo. Počasí proto na vápencových kamenech ztížilo podmínky,“ upozornil reprezentant Zlína a Šumperka.

Plavání mu dalo zabrat. ,,Až jsem měl někdy pocit, že v konkurenci se silnými soupeři plavu v porovnání s ostatními na místě. Ani zkušenosti z duatlonu mi na kole nebyly příliš platné. Po duatlonu jsem byl totiž unavený a to bylo v kopcích poznat. V závěrečném běhu jsem však ztrátu z plavání a jízdy na kole trochu smazal,“ informoval z italských Alp Vojtěch Bednarský.