Vloni se slavnostně výsledky Hradeckého poháru nepodařilo vyhlásit. Letos ano. Pořadatelé zvolili venkovní variantu a vyšlo jim na to i počasí. Pro ceny si přijela většina úspěšných závodníků.

Letos proběhlo osm závodů a stoprocentní bilanci ve svých běžeckých kategoriích měli dva, tedy osm startů a osm prvenství. Vítězka soutěže běžců s pejsky Gabriela Bezoušková z Hoděšovic (na foto) a nejlepší běžec soutěže Drahomír Randa ze Stěžer. Tito borci obdrželi za svoje výkony i další speciální cenu. Drahomír hodinky a Gabriela autokosmetiku. „Hodí se to, asi někdo viděl moje auto,“ komentovala vítězka.

Oba sbírají úspěchy i na dalších akcích. Gabriela byl druhá na Hard Dog Race – překážkovém běhu s pejskem. Také Drahomír po skončení poháru nezahálel a stal se absolutním vítězem Vysokomýtského půlmaratonu, kde časem 1:15 zlepšil o čtyři minuty traťový rekord.

Další kategorie vyhráli Michal Vokrouhlík z Prahy – běžci s pejsky, Martin Písař z Heřmanova Městce do běh 39 let. Míša Sabovová z Pardubic ženy do 39 let, ta před vyhlášením asi zažila zklamáníčko, protože si na jednom pouťáku běžela pro prvenství, ale chybou regulovčíků na trati zabloudila a byla nakonec druhá, a Eva Vejběrová ženy nad 40 let.