Chladné, ale slunečné ráno dnes panovalo nad Bašťanskou přehradou, to však neodradilo necelou třístovku závodníků, aby se postavili na start již osmého ročníku Bašťanské 6. Letošní ročník tak opět ovládly známé bežecké tváře.

Závodní dopoledne bylo rozděleno na tři hlavní samostatné závody Bašťanská 6 „Kids“, „Junior“ a hlavní závod Bašťanská 6. Nejprve se utkali ti nejmenší atleti a dorost v areálu kempu na tratích od 150 do 1800 m. Zde suverénně opanovali medailové pozice atleti Slezanu FM a až na malé výjimky nikoho mezi sebe nepustili. Hodinu před polednem přišel na řadu hlavní závod okolo přehrady Baška, který má rovinatý profil a malou krosovou vložku v lesíku, ale i tak si zde většina běžců dělá osobáky.

Nejprve odstartovaly ženy, a to na 2,8 km trati. Zde již potřetí zvítězila odchovankyně Slezanu FM Iveta Rašková USK Praha (10:01) stylem start-cíl. Krásný souboj probíhal o stříbro mezi Katkou Krtkovou TJ Slezan FM (10:35) a Market Kašnou TJ Jäkl Karviná (10:36), kdy holky do druhého kilometru běžely spolu, ale před lesíkem se Katka urvala s šla před Market a ta i přes skvělý finiš už Katku nedotáhla a ta vyhrála tento souboj o pouhou sekundu.

Těsně před polednem se vydali na trať muži, kteří absolvovali okruhy dva, tedy 5,6 km. Zde již tradičně rozběhl závod Jan Adam Tarana TJ Jäkl Karviná, pro kterého je „Bašťanská 6“ srdcovkou. Zhruba po 500 m převzal iniciativu 19ti letý Marek Krišica 1. Běžecký Jablunkov (18:37), který běžel svůj závod a suverénně zvítězil. Druhý skončil Honza Hlavatík Jump Sport FM (19:37) a třetí příčku obsadil Martin Biolek (19:44), který ve svém věku zralého muže pěkně prohání mladé kluky a ukazuje jim záda.

Po doběhnutí každý účastník dostal funkční tričko s logem Bašťanské 6. Pro vítěze napříč všemi kategoriemi byly připraveny prize money a krásné skleněné poháry. Nakonec proběhla tradiční bohatá tombola. Po celé dopoledne panovala parádní atmosféra, a to i díky moderování Pepy Nejezchleby. Velké poděkování patří panu starostovi obce Baška a oddílu Slezanu FM za perfektní organizaci celého zavodu.