V sobotu 30. října se koná 5. ročník krosového běhu Otrokovické svahy. Pořadatelé z TJ Jiskra Otrokovice z oddílu běžeckého lyžování připravili čtyři tratě. Hlavní závod měří 10 kilometrů a má převýšení 280 metrů, kratší dlouhý 5 kilometrů má převýšení 105 metrů. V obou jsou vypsány čtyři kategorie mužů a čtyři kategorie žen. Na kilometrové trati a v závodu na 400 metrů můžou poměřit síly také děti a mládež.

Start desetikilometrového podniku je u stadionu TJ Jiskra Otrokovice, v 11 hodin. O pět minut později odstartuje závod na 5 kilometrů. Vyhlášení vítězů je na programu od 12.30 hodin. Na závod Otrokovické svahy je možné se přihlásit do pondělí 25. října na odkazu pořadatele otrokovicke-svahy.wz.cz. Přihlásit se je možné i v den závodu v sobotu 30. října. Startovné při registraci předem je 150 Kč, na místě 250 Kč. Nejmenší děti startovné neplatí, starší děti zaplatí symbolických 50 Kč.

,,Trať hlavního závodu vede od atletického stadionu otrokovické Jiskry kolem tenisových kurtů, pak po mostě a před Bělovským jezem běžci odbočí na hráz mezi řekou Moravou a jejím slepým ramenem. Po překonání hráze a odbočení na Moravní lávku závod pokračuje kolem kynologického klubu, kde začíná stoupání na Žlutavu. Potom následuje seběh do cíle, který bude u stadionu Jiskry Otrokovice,“ popsal ředitel závodu Pavel Tomášek trať v nádherném prostředí kopce Tresný.

Poslední ročník Otrokovických svahů se běžel v roce 2019. V něm hlavní 10 kilometrový závod vyhrál prusinovický vytrvalec Jakub Janda (Rohálov bike Team, 40:08). Mezi ženami zvítězila Věra Vystrčilová z Tlumačova (Fyziomovement, 52:16).