Za krásného počasí dnes proběhl jubilejní 20. ročník Štandl krosu. Krásné lesní prostředí, suchá trať a sluníčko udělalo z náročného kopcovitého běhu v okolí vrchu Štandl určitě parádní sportovní zážitek pro všechny zúčastněné běžce.

Dopoledne se tak na start postavilo 137 dětí a 48 dospělých. Ti nejlepší si jako vždy odnesli pěkné medaile a drobné ceny. Děti závodily na kratších distancích 200–700 m, na žactvo a dorost čekalo 2,4 km. Zde opět až na malé výjimky opanovali všechny kategorie atleti Slezanu FM.

Půl hodiny před polednem přišel na řadu hlavní závod mužů a žen, a to na 6 km a 2,4 km. Na muže tak čekalo pět okruhů a ženy absolvovaly okruhy dva. Po zaznění startovního výstřelu se ujal vedení vítěz kategorie mužů 55–64 let Dan Šindelek a táhnul celé závodní pole. Po prvním kole se pak ujal vedení Krystián Zahraj TJ Slezan FM (22:46) a už nikoho před sebe nepustil. Druhý doběhl Martin Biolek (23:38) a třetí skončil Vladan Šindelek (24:03) a společně ukázali mladým, že i přes svůj věk jim to stále běhá.

Mezi ženami opět potvrdila své kvality Verča Siebeltová TJ Slezan FM (9:50) a v pohodě zvítězila. To o druhé a třetí místo se popraly Katka Krtková TJ Slezan FM (10:11) a Market Kašná TJ Jäkl Karviná (10:18) a Iveta Marfláková Edgar Team (10:25), kde první kolo Market vedla, ale v druhém už došly síly a Katka šla na druhou pozici. Ze čtvrtého místa ještě zaútočila Ivet a na chvíli šla před Market, ta však zabrala a třetí místo už si vzít nedala.

Po ukončení proběhlo vyhlášení medailistů napříč všemi kategoriemi. Letošní Štandl kros tak ovládlo Slezanské a partnerské duo Krys a Verča. O hladký průběh celého závodu se opět staral Pepa Nejezchleba a celý tým Slezanské atletiky.

Výsledky