Po čtvrtečním Porubském čtvrtmaratonu byl na řadě další ze závodů MSBP, a to Podzimní Kopečkova v Havířově.

Na všechny opět čekalo sedm Datyňských kopečků a pestrá trať dlouhá 12,8 km, která je jako na houpačce, kde se střídá jeden výběh a seběh za druhým.

Za nádherného slunečného až letního počasí se tak v sobotu dopoledne na trať vydalo 35 běžců a běžkyň. V deset hodin se tak všichni vydali na výživnou trať.

Hned od začátku se ujal vedení Martin Ručka SSK Vítkovice (48:38), který svůj náskok postupně navyšoval a s přehledem si doběhl pro vítězství. Pro druhé místo si doběhl Viktor Klos DK Bikeshop racing team (50:12) a třetí skončil Miroslav Matěcha (51:07).

To mezi ženami bylo pořadí stejné jako v Porubě a holky doběhly v pořadí Petra Pastorová (53:49), Magda Drastichová (54:40) obě MK Seitl Ostrava a Markét Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (56:31). Po doběhnutí posledního závodníka následovalo vyhlašování vítězů napříč všemi kategoriemi, pro které byly opět připraveny pěkné ceny.

Každý z účastníků si také pochutnal na domácí zmrzce a luxusním mechovém dortíku. Ti, kteří měli žízeň, mohli spláchnout pot Humpoleckým „Bernardýnem“ nebo něčím ostřejším a posedět s přáteli v hospůdce Jamajka, která zároveň poskytuje zázemí závodu.

Velký dík opět patří všem pořadatelům z regioRun za perfektní organizaci celé akce, která měla příjemnou rodinnou atmosféru. Všichni už se budeme těšit na Zimní Kopečkovou, kde se bude rozhodovat o tom, kdo se stane panem a paní Kopečkovou.