Šestatřicetiletý Pavel Šedík (AK Kyjov) vyhrál 5. ročník krosového závodu Otrokovické svahy. Ten pořádal oddíl běžeckého lyžování TJ Jiskra Otrokovice a konal se v nádherném prostředí kopce Tresný na okruhu mezi Otrokovicemi a Žlutavou.

Šedík desetikilometrový závod s převýšením 255 metrů ovládl v čase 38:44. Druhé místo vybojoval se čtrnáctisekundovou ztrátou reprezentant klubu Atletika Alojzov Pavel Dvořák, bronzovou příčku obsadil v čase 39:45 Radoslav Šíbl z Fryštáku hájící barvy týmu Ekodrill Zlín. Domácí Filip Bukovjan (KESBUK, 40:14) byl čtvrtý a Tomáš Blaha (AK Kroměříž, 40:47) skončil pátý.

,,Kopce mám rád jenom směrem dolů. Takže jsem tušil, že to bude v okolí Otrokovic hodně bolet,“ uvědomoval si nejúspěšnější regionální vytrvalec v závodu Radoslav Šíbl.

Ten se úvodní kilometr a půl snažil běžet svižně. ,,Předpokládal jsem, že soupeři budou v kopcích odpočívat. Tento záměr mi částečně vyšel. Tempo jsem společně s Pavlem Šedíkem a Pavlem Dvořákem zvládl držet do poloviny závodu. Poté jsem se snažil mít Šedíka a Dvořáka na dohled a zároveň jsem doufal, že mě ze zadních pozic nikdo nedoběhne,“ přiznal Šíbl.

Se ziskem třetí příčky je spokojený. ,,Výsledek na takové trati mě určitě potěšil,“ pochvaloval si 41letý krosař z Fryštáku Radoslav Šíbl v cíli.

V závodu žen vybojovala první místo zkušená šestačtyřicetiletá vytrvalkyně Jana Žaludková ze Zlína, která se prezentovala časem 49:15. Na stříbrné pozici doběhla Eva Kučerová z Lukova (Mattoni Freerun Zlín, 49:31), třetí místo získala Kateřina Zucková (Kateyoga, 52:04). Věra Vystrčilová z Tlumačova (53:20) obsadila čtvrté místo a Jitka Bařinková skončila díky času 55:21 pátá.

,,Byl to krásný krosový závod. Takový hravý běh. Na kopcovité trati se mi běželo dobře. Od startu jsem si držela svoje tempo. Zrychlila jsem až na konci závodu, kdy jsem uviděla Evu Kučerovou, která se ke mně přibližovala,“ měla vítězná Jana Žaludková pobyt na zlaté příčce pořád pod kontrolou.

V Otrokovicích se konal také pětikilometrový závod. V něm v mužích zvítězil František Klofáč (KESBUK, 20:30). Mezi ženami se ze zisku prvního místa radovala Lenka Hrabovská (AK Drnovice, 23:47).