Do chladného rána zahaleného do mlhy se dnes probouzeli pořadatelé Ludgeřovické krosové 10, aby nachystali vše pro dnešní závod. Okolo deváté hodiny začaly sluneční paprsky pomalu prozařovat mlhu a do areálu místního fotbalového klubu se začali sjíždět první závodníci, aby se postavili na start tradičního krosového závodu, který se běží v krásném prostředí Černého lesa a na všechny tak čekalo 150 m převýšení, plné kořenů, listí a kamení a sem tam nějaké bláto, no prostě kros, jak má být. Letos byla poprvé připravena i kratší distance, a to čtyřka s 60 m převýšením. V deset dopoledne se tak na trať vydalo 141 závodníků.

Na desítce byl mezi muži favoritem Peťa Muras Kerteam / SSK Vítkovice (36:53) a mezi ženami Market Kašná BK Ludgeřovice / TJ Jäkl Karviná (44:37) a oba své role potvrdili a zvítězili. Pro druhé místa si doběhli Kuba „Lemur“ Lukáš Klub přátel death metalu (37:26) a Natálie Kapcalová (45:18). Třetí pak skončili Marek Radomský (38:23) a Gabka Klemensová (47:14).

Čtyřku nejrychleji prolétla Ivana Máchová AK EZ Kopřivnice (19:15) a stala se tak absolutní vítězkou celého závodu. Stříbro pak brala Vanessa Ďurajková Biatlon Ostrava (20:39) a bronzová skončila Naty Ester Kašná BK Ludgeřovice / SSK Vítkovice (20:58).

Mezi muži byl vítězem „Čechopolák“ Pavel Jeziorski (19:47), druhým mužem byl Michael Kašný BK Ludgeřovice (20:58) a třetí skončil Honza Zima (21:52). Po ukončení závodu si všichni pochutnali na domácí klobásce a spláchli vše pivkem či jiným nápojem.

Tečkou za celým závodem bylo vyhlašování medailistů, na které čekaly krásné poháry a hodnotné ceny a pro všechny byla, jak bývá v Ludgeřovicích zvykem, připravená bohatá tombola. Všichni si tak užili slunečné, avšak chladné dopoledne a podali parádní běžecké výkony.

Ludgeřovičtí dnešním závodem ukončili sérii svých závodů, kterými byly jarní Ludgeřovická 15, letní Ludgeřovický Šus a dnešní Krosová desítka.

Výsledky