Ani zamračené a chladné počasí dnes ve sváteční den neodradilo 132 běžců a běžkyň, aby se zúčastnili posledního závodu ze série Hrabovských běhů, a to Běhu 17. listopadu na 10 km, který je zařazen jak do Moravskoslezského běžeckého poháru, tak do Hrabovského běžeckého poháru.

Před desátou hodinou se tak pomalu začalo plnit náměstíčko v Hrabové závodníky, kteří netrpělivě očekávali start tohoto rychlého a rovinatého závodu vedoucího obcí a okolo řeky Ostravice, kde je otočka a stejnou trasou nazpět do prostoru startu, který vybízí svým profilem k osobákům.

V deset hodin tak pan starosta Hrabové svým výstřelem ze startovní pistole poslal na trať všechny příznivce běhu. Hned od začátku šel do vedení Vítkovický tandem Martin Ručka a Petr Muras, kteří běželi po celou dobu spolu, a to až do konce, kde proťali společně cílovou pásku v čase 34:05 a měli jsme dva vítěze, kteří zaostali jen 5 s za traťovým rekordem. Pro třetí místo si doběhl jejich bývalý oddílový kolega Patrik Pastor MK Seitl Ostrava (34:40).

To mezi ženami byla jasnou favoritkou Eva Filipiová AK Olymp Brno (38:47) a svou roli potvrdila a zvítězila před druhou Magdou Drastichovou MK Seitl Ostrava (39:23). Bronz tak zůstal na Market Kašnou TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (40:57).

Po skončení závodu si všichni pochutnali na koláčích a horkém čaji, který přišel dnes vhod. Poté se konalo vyhlášení vítězů napříč všemi kategoriemi, pro které byly připraveny pěkné ceny, a zároveň se vyhlašovali medailisté ukončeného Hrabovského běžeckého poháru, kteří navíc obdrželi krásné poháry pro první tři muže a ženy.

Pořadí muži: 1. Ondřej Dominik, 2. Marek Škapa, 3. Dan Šindelek všichni MK Seitl Ostrava. Pořadí ženy: 1. Magdaléna Drastichová MK Seitl Ostrava, 2. Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice, 3. Iva Pachtová MK Seitl Ostrava.

Výsledky