U nejkrásnější ze všech vod sešli jsme se na závod a s radostí jsme běželi kolem Olzy v neděli. A tak se dvacet závodníků dnes postavilo na start 6. ročníku komorního závodu Běhu od mostu k mostu, který začíná u mostu v Dětmarovicích a končí na mostě v Karviné v lázních Darkov. Celá 7,5 km trať závodu vede po asfaltové cyklostezce, která lemuje řeku Olzu (Olši).

Počasí dnes moc nepřálo a již od ranních hodin pršelo a teplota byla okolo 2 °C, a to byl asi i důvod slabší účasti, ale i tak byly k vidění parádní výkony, o které se postarali závodníci TJ Jäkl Karviná David Wawreczka a Markéta Kašná.

Hned od začátku šla tato dvojice do čela závodu a nikoho před sebe již nepustila. David si tak s přehledem doběhl pro vítězství mezi muži v čase 29:51 a Market mezi ženami s časem 30:57 o minutu překonala dosavadní ženský traťový rekord. Stříbro si odnesli Nelly Michopulu TJ Jäkl Karviná (32:06) a Jiří Říha (36:27). Bronz brali Ivana Zbořilová BK SAK Karviná (32:55) a Jakub Charvot (38:03).

Po doběhnutí do cíle na každého čekal vynikající domácí koláč a občerstvení, kdo měl chuť, si tak mohl dát i něco ostřejšího na zahřátí. Vítězové si odnesli tradiční obrovský tvarohovo-povidlový koláč, který napekla sama paní pořadatelka Táňa Červená, které patří velký dík za organizaci celého závodu.