Poslední závod z celoroční série Běhů na 2 míle 2021 ve Zlíně se koná v sobotu 4. prosince v Přílukách. Start sedmého podniku letošní sezony je na tradičním místě v oblasti průmyslové zóny před budovou Madal Bal, v 9 hodin.

,,3,2 kilometru dlouhý závod, který se poběží po asfaltové silnici, je rozložený do dvou rovinatých okruhů. Zváni jsou muži i ženy všech věkových kategorií. Poměřit síly může také mládež a na zkrácených tratích mají možnost zazávodit si i děti,“ zve do Příluk jeden z pořadatelů Andrej Višněvský.

Ten zároveň ujišťuje, že běhu v Přílukách se nemusí nikdo obávat.

,,Na startu se sice objeví někteří špičkoví atleti a atletky, v příjemném prostředí a hlavně v přátelské atmosféře si k nám však můžou přijít zasportovat i amatérští běžci různého věku. V průběhu roku se u nás objevila spousta nadšenců ještě žákovského věku, ale i několik běžců a běžkyň starších ročníků. Například 85letí matadoři Vladislav Knebl (Toma Otrokovice) a Alois Láznička (SKOB Zlín), nebo 74letá Anežka Janečková z AK Zlín stále dosahují na výborné časy,“ upozorňuje Višněvský.

Letos se doposud do zlínských běhů na 2 míle do hlavního závodu aktivně zapojilo 108 atletů. Z toho bylo 77 mužů a 31 žen. V dětských kategoriích poměřilo síly 19 kluků a 14 holek.

Po šesti podnicích je na tom v mužích nejlíp Roman Bublák z Luhačovic, který je na čele průběžného pořadí s 870 body. Mezi ženami jednoznačně dominuje se ziskem 540 bodů Anežka Janečková z AK Zlín.