Zimní Hradubická liga je název soutěže v krosu a orientačním běhu, který je pořádán ve východních Čechách. Tradičně je úvodním kláním Klokan kros v lesích na Novém Hradci Králové.

Závod má intervalový start, měří se orienťáckými čipy, které jde přidělat k prstu na ruce, a tradičně je možno si vybrat délku trati. Pro muže je nejdelší 11 kilometrů, pět kol, pro ženy 7,5 kilometru, tři kola. Dále se běžela i pětka nebo 3,5 či 2,5 km. Celkem startovalo téměř dvě stě závodníků.

Letos to bylo na zasněžené trati a tradičně se běželo cestou necestou. Takže moje čerstvá zkušenost, před lety po vymknutí kotníku jsem si říkal nikdy více, jednou v plné rychlosti nakopnut zasněžený pařízek, jedna špička větve zapíchnutá do čela a ten kotník jsem v závěru prošlápl jen jemně, ale vše jsem bohužel završil tím, že jsem si po proběhnutí cílem zapomněl nechat vyčíst čip, takže jako bych tam nebyl.

V elitě mužů (11 km) vyhrál s velkým náskokem Filip Haas z OK Loko Pardubice za 43:45, druhý Tomáš Dohnálek z pořádající Slavie OB HK ztrácel přes minutu. V elitě žen na trati 7,5 km vyhrála Marta Fenclová za 32:00, druhá Taťána Metelková z OK 99 HK.

Výsledky: https://www.shk-ob.cz/…kkros21.html